0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Mi alapján válasszunk aprítógépet?

Az aprítógépeket teljesítményük mellett aszerint is megkülönböztethetjük, hogy csak fásszárú növényi hulladék vagy lágy- és a fásszárú hulladék aprítására is alkalmasak. Az olyan aprítógép, ami csak fásszárú növényi hulladék vágására ajánlott, fogaskerekes törőhenger segítségével aprítja az ágakat, gallyakat, vesszőket mulcsszerű végtermékké.

A lágy- és a fásszárú hulladék aprítására való aprítógép, forgótárcsás aprító-komposztálógép a fásszárú növényi hulladék mellett a zöldhulladék, így a lágyszárú növények, a lehullott lomb és a leveles vesszők aprítására is alkalmas.

Az úgynevezett kétkamrás rendszer két, különálló adagolónyílása lehetővé teszi a fás szárú- és a puha, illetve vegyes anyagok betöltését is.

A speciálisan kialakított késszerkezet gondoskodik a betöltött anyagok hatékony aprításáról.

Ahol nincs elektromos áram, ott jönnek jól az erős benzinmotoros aprítógépek. Ilyen a nagy teljesítményű, professzionális,

STIHL GH 460, amely kiválóan alkalmas a lágy- és a fásszárú anyagok felaprítására is.

A zöldhulladék betöltéséhez extra nagy nyílással rendelkezik, így a nagyobb mennyiségű növényi hulladék sem okoz neki problémát.

Plusz egy tipp

Válasszunk olyan aprítógépet, amelynek futóműve széles, mert így biztosak lehetünk a stabil működési pozícióról, valamint ez nagyban megkönnyíti a gép szállítását is. (x)

További információkért látogasson el a STIHL szakkereskedésekbe, vagy tájékozódjon a www.stihl.hu és a www.stihlnemzedekek.hu weboldalakon. (x)

Forrás: Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.