0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Közösségi oldalon árulta a lejárt energiaitalt

Egy Nógrád megyei magánszemélynél tartottak próbavásárlást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei, aki gyanúsan olcsón hirdetett energiaitalokat az egyik közösségi oldalon. Az ellenőrzés eredményeképp több mint 11,5 tonna, egy éve lejárt minőségmegőrzési idejű energiaitalt vontak ki a forgalomból a szakemberek.

Feltűnően olcsó energiaitalt hirdetett egy facebookos adok-veszek csoportban, valamint személyes profilján egy Nógrád megyei lakos. A Nébih szakemberi próbavásárlást, majd hatósági ellenőrzést tartottak a hirdetőnél, melynek során megállapították, hogy az energiaitalok minőségmegőrzési ideje több mint egy éve lejárt. 

Az eladó a vizsgálatkor elmondta, a helyszínen fellelt 46.320 doboz energiaitalt fémhulladékként vásárolta, a bemutatott számla szerint 1 forint/darab áron.

Fémhulladékként történő továbbértékesítés helyett azonban élelmiszerként árulta azokat, kartononként (24 db) 500-1000 forintért. A nyilatkozatát a helyszínen feltárt tények és körülmények is megerősítették. 

Az eljárás során a hatósági ellenőrök a jogsértő termék forgalomba hozatalát azonnali hatállyal megtiltották, elrendelték azok forgalomból való kivonását, valamint hatósági zár alá helyezését.

youtube://v/8pKjhHfEcT0

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.  Az érintett személy adatai megtalálhatóak a jogsértés listán.

Forrás: Nébih