0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A NAK is csatlakozott a használt mobilokat újrahasznosító akcióhoz

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csatlakozott a „Passzold vissza, Tesó!” kampányhoz, melynek keretében a kamara dolgozói és családtagjaik újrahasznosításra ajánlhatják fel használaton kívüli mobiltelefonjaikat. A NAK ezáltal is tenni kíván a globálisan is fenntartható gazdaságért.

A „Passzold vissza, Tesó!” a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány, a Védegylet és a KÖVET Egyesület közös kampánya. Célja, hogy a háztartásokban található használaton kívüli, adatmentes mobiltelefonokat, GPS-eket, táblagépeket összegyűjtse, segítve a körforgásos gazdaság megvalósítását.

A mobiltelefonok előállításához szükséges több nyersanyag bányászata különböző állatfajok (pl: gorillák, csimpánzok, bonobók) fennmaradását veszélyezteti.

A használt készülékekből többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni – például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A használt mobiltelefonok újrahasznosításának növelésével az előállításukhoz szükséges ércek bányászata csökkenthető.

A NAK mintegy 400 ezer fős tagsága figyelmét is felhívja az akcióra, ők a lakóhelyükhöz legközelebb eső nyitott gyűjtőponton tudják leadni készülékeiket.

A kamara több területen is tesz a társadalmi felelősségvállalásért, mint például a Magyarok Kenyere program vagy a karácsonyi cipősdoboz akció.

A NAK „Passzold vissza, Tesó!” kampányhoz csatlakozásának célja, hogy a készülékek visszagyűjtésén keresztül is ráirányítsa a figyelmet a fenntartható gazdaság, a környezetvédelem, valamint a társadalmi felelősségvállalás fontosságára.

Forrás: NAK