0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Lázár Chef a vadakkal van

Azt tudjuk, hogy a vadhús egészséges, de még is keveset fogyasztunk belőle. Lázár Chef elárulja, hogy mostantól miért lesz könnyebb a háziasszonyoknak vadhúst készíteni. Emellett egyéb fortélyokat is megoszt a most zajló Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár látványkonyhájában.

Tetten érhetjük Kovács Lázárt, azaz Lázár Chef-et, amint éppen szarvasburgert süt a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) látványkonyhájában. Mint mondja, az iskolásoknak készíti a sültet, na és a szüleiknek is, hogy megmutassa a vadhús jó és finom. A látványfőzés célja a vadhús népszerűsítése. Továbbá azokra a termékekre szeretné felhívni a figyelmet, amelyek már az üzletekben is kaphatók. A Vadex-el közösen dolgozták ki azokat a termékeket, amelyektől azt remélik, egyre több vadhús kerül az asztalra.

A fogyasztás növelése leginkább úgy érhető el, ha hozzájuthatunk az alapanyaghoz, történetesen a vadhúshoz, feldolgozva és kis kiszerelésekben, magyarázza a népszerű séf.  

Így jelenleg már forgalomba került 30 dkg-os kiszerelésekben szeletelt, marinált szarvasnyak, szeletelt szarvascomb, pácolt szarvascomb csíkok, kockázott vaddisznó hús, szarvasburger. Például, ha grillezik otthon a család, akkor már egy szarvasburgert is fel lehet dobni a tűzre, javasolja séf. Az ínyencek érlelt szarvas bélszínt is találhatnak, amelyből stake készülhet, oldalanként 4-4 perc, kis só, bors, és egy gourmet- vacsora az eredmény.

Hogyan készítsük el ezeket a húsokat? Lázár Chef-nek erre remek és egyszerű ötlete van, bontsuk ki a tasakot, vegyük ki a húst, ami pácolva, ízesítve van és serpenyőben süssük ki. De ha ez nem menne, akkor a csomagoláson recept is található, ha mégsem sikerül, akkor a csomagoláson van egy QR kód, ahonnét egy videó érhető el, amin lépésről-lépésre nyomon követhető az étel elkészítése.    

Kovács Lázár elmondta, hogy több élelmiszer cég termékfejlesztésében is részt vesz.

Most az volt a cél, hogy a vadhúsból olyan félkész ételek kerüljenek az üzletekbe és a vásárlókhoz, amik könnyen elkészíthetők. Ne kellejen a bonyolult műveleteket végrehajtani főzés előtt, az inakkal, a hártyákkal, a csontozással, ami sokakat visszatartott eddig a vadhúsok főzésétől, sütésétől, készítésétől.

Lázár chef azt mondja, sokan csalódtak a vadban, de ezek után már bátran készíthetik, mert, mint mondja „én főzők mások helyett is”, amiről bárki meggyőződhet a vasárnap estig nyitva tartó OMÉK-on, a budapesti Hungexpon”.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu