Tetten érhetjük Kovács Lázárt, azaz Lázár Chef-et, amint éppen szarvasburgert süt a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) látványkonyhájában. Mint mondja, az iskolásoknak készíti a sültet, na és a szüleiknek is, hogy megmutassa a vadhús jó és finom. A látványfőzés célja a vadhús népszerűsítése. Továbbá azokra a termékekre szeretné felhívni a figyelmet, amelyek már az üzletekben is kaphatók. A Vadex-el közösen dolgozták ki azokat a termékeket, amelyektől azt remélik, egyre több vadhús kerül az asztalra.
Így jelenleg már forgalomba került 30 dkg-os kiszerelésekben szeletelt, marinált szarvasnyak, szeletelt szarvascomb, pácolt szarvascomb csíkok, kockázott vaddisznó hús, szarvasburger. Például, ha grillezik otthon a család, akkor már egy szarvasburgert is fel lehet dobni a tűzre, javasolja séf. Az ínyencek érlelt szarvas bélszínt is találhatnak, amelyből stake készülhet, oldalanként 4-4 perc, kis só, bors, és egy gourmet- vacsora az eredmény.
Hogyan készítsük el ezeket a húsokat? Lázár Chef-nek erre remek és egyszerű ötlete van, bontsuk ki a tasakot, vegyük ki a húst, ami pácolva, ízesítve van és serpenyőben süssük ki. De ha ez nem menne, akkor a csomagoláson recept is található, ha mégsem sikerül, akkor a csomagoláson van egy QR kód, ahonnét egy videó érhető el, amin lépésről-lépésre nyomon követhető az étel elkészítése.
Kovács Lázár elmondta, hogy több élelmiszer cég termékfejlesztésében is részt vesz.
Lázár chef azt mondja, sokan csalódtak a vadban, de ezek után már bátran készíthetik, mert, mint mondja „én főzők mások helyett is”, amiről bárki meggyőződhet a vasárnap estig nyitva tartó OMÉK-on, a budapesti Hungexpon”.