Back to top

Átadták az OMÉK Marketing Díjakat

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás társrendezvényén, a 80. OMÉK-on átadták a kiállítás legkomplexebb standjainak járó OMÉK Marketing Díjakat. Az elismerő okleveleket és plaketteket dr. Totth Gedeon, a Magyar Marketing Szövetség Agrár- és Élelmiszermarketing Tagozat vezetője és elnökségi tagja adta át.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően egy szakmai zsűri bírálta a beadott pályaműveket, majd pedig a helyszínen személyesen győződött meg a standok színvonaláról.

Idén igen sajátos helyzetben volt a zsűri, éppen ebben az időszakban zajlott Kölnben az Anuga, Európa legnagyobb élelmiszeripari kiállítása, így több eddigi pályázó nem tudott elindulni az OMÉK Marketing Díjon németországi kötelezettségeik miatt. Emellett voltak olyan pályázók is, akik az utolsó pillanatban vonták vissza pályázatukat, így összességében kevesebben jelentkeztek a díjra, mint az elmúlt években.

Fotó: Csatlós Norbert

– Azok a pályázók, akiket a Magyar Marketing Szövetség díjra érdemesnek tartott, egyfajta marketingkommunikációs eszközként, komplex keretben képzelték el és valósították meg standjaikat, és egyéb marketingtevékenységekkel is megpróbálták kiállításuk sikerességét előteremteni

– mondta Totth Gedeon, aki hozzátette, a díjazottak valamennyien szép, kreatív megoldásokat választottak a kivitelezés során.  

Ebben az évben a Magyar Marketing Szövetség úgy döntött, hogy az oklevélen és emlékplaketten túl további jutalomban részesíti a díjazottakat. Egyrészről kedvezményes lehetőséget, illetve ingyen jegyet biztosít a jövő évi Marketing Summit-ra, ami a marketingszakma legnagyobb hazai rendezvénye, továbbá megjelenési lehetőséget kínál a Magyar Marketing Szövetség honlapján, hogy az adott cég bemutathassa magát, aminek köszönhetően növelheti márkájának ismertségét. Emellett az Agrármarketing Centrum is vállalta, hogy felteszi honlapjára a díjazottakat.

A zsűri elsőként elismerő oklevélben részesítette és Marketing Summit belépési lehetőséggel díjazta a Simon Gyümölcs Kft.-t.

Továbbá a kiírás alapján, idén külön marketingdíjban részesült egy agrár- és külön egy élelmiszeripari stand. Élelmiszeripari kategóriában az OMÉK kiállítási Marketing díját a Takarékbank nyerte.

A zsűri külön díjazta az a szemléletet, ami segítette a Takarékbank imázs építő tevékenységét azáltal, hogy összefogta üzleti partnereinek egy csoportját, és olyan megjelenést biztosított számukra, melyben egységesen tudtak megjelenni.

Fotó: Csatlós Norbert

Agrárterületen pedig a Marton Genetics kapta az OMÉK kiállítási Marketing díját. Ebben az esetben a zsűri nagyra értékelte, hogy első alkalommal vettek részt az OMÉK-on, mégis nagyon színvonalas standot hoztak létre. Kreatív megoldásokkal, profi szervezéssel biztosították, hogy a stand működése kifogástalan legyen, ezáltal közelebb tudtak kerülni partnereikhez.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Nyúlné Pühra Beáta a bortársadalom díjazottja

December elején, a FELIX Kitchen & Bar-ban, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2021” cím, a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét. Az idei cím birtokosa Nyúlné Pühra Beáta.

Lebegő orchideakert - a természet és az új technológiák mesteri duettje

Egy rendkívüli, lebegő virágokból álló kertet hoztak létre Tokióban, amely egy modern technológián alapuló művészeti kísérlet és tisztelgés a természet előtt.

Egy csepp se menjen kárba

A szentesi Bakó család paprikatermesztéssel írta be a nevét a hazai kertészetbe. A gondolat, hogy a felhasznált termálvizet vétek további hasznosítás nélkül elengedni, főiskolás kora óta foglalkoztatta Bakó Dánielt. Haltelepet létesítettek, de itt sem álltak meg: a zagyot fűzfaültetvény hasznosítja. Az innovatív ötletekért díjat kapott az idei OMÉK-on.

Megnyílt a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök részvételével, koncerttel vette kezdetét hétfőn este a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a Hungexpón, amelynek már a szervezésénél is kiemelt szempont volt a fenntarthatóság - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) export növeléséért felelős helyettes államtitkára.

Halban gazdag ünnepek

Már négy éve, hogy szinte adventi hagyománnyá vált a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös, halfogyasztást ösztönző kampánya, a Kapj rá! tájékoztatója, amit idén az Advent Óbudán keretében tartottak a Fő téren.

Kiválasztották a világ legjobb sajtját

Már tudjuk, hogy melyik a világ legjobb sajtja. Az idei sajtvilágversenyen (World Cheese Awards) egy spanyol kecskesajt vitte el a pálmát, amelyről bírálói azt állították, maga a szerelem.

Megmérettettek a Kárpát-medencei borok

Jó 100 éve választják el egykori történelmi borvidékeinket egymástól országhatárok, nem véletlen, hogy – egy év kihagyást követően – a tizenötödik alkalommal megrendezett XV. Csávossy György Kárpát-medencei Borversenyre a korábbinál is több, mintegy 160 minta érkezett.

A legjobb magyar borászok 2021-ben: az ötösfogat

Szerencsésen megtartotta a Magyar Bor Akadémia, a „Borest a Bor Akadémián” ünnepi estjét. A Pesti Vigadóban tartott eseményen mutatkozhattak be nagyközönség előtt. Emellett egy helyen kóstolhatták nemcsak a határon túli magyar borászok, XV. Csávossy György Kárpát-medencei Borversenyen díjat nyert tételeit, hanem az Év Bortermelője 2021 díj jelöltjeinek legszebb borait is.

Februárról áprilisra halasztották a Fruit Logisticát

Ma jelent meg a hír, hogy április 5–7-re halasztják a berlini Fruit Logistica kiállítást. Európa sok országában láthatóan súlyosbodik a járvány, viszont az ágazati szereplők mindenképpen élőben szeretnének találkozni egymással, ezért döntöttek így a szervezők.

A világ egyik legnagyobb virágoskertje

A Dubai Miracle Garden éppen tizedik éve tárja ki kapuit a nagyközönség előtt. A most induló szezonra a kertet soha nem látott mennyiségű virágegyüttessel díszítették. A szabadtéri látványosságon több mint 120 különböző növényfaj és -fajta mintegy 150 millió példánya tekinthető meg, közülük néhány olyan ritka, hogy a világon sehol máshol nem termesztik.