0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Egy nap a Nagyerdőn

Debrecen erdőbirtokán 1939. október 10-én az Ohatitól a Gúti erdőig, összesen 35 helyen és 74 hektáron jelöltek ki természeti emléket. A magyar Természetvédelmi Törzskönyv első tételeként jegyezték be a Nagyerdő északkeleti sarkának egy harminchektáros, és alább még öt kisebb darabját. Erre is emlékeztek a Nagyerdő Napja elnevezésű rendezvényen, amit a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészete szervezett, a Nagyerdő Hetéhez kapcsolódva.

A program kezdetén „A természet újjászületése” emlékoszlopot Komolay Szabolcs, Debrecen Megyei Jogú Város tanácsnoka, Mazsu János, a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke, Juhász Lajos, a NYÍRERDŐ Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese és Gencsi Zoltán, az Országos Erdészeti Egyesület elnökségi tagja koszorúzta meg.

Az egész napos rendezvényen csaknem háromszáz gyerek vett részt. Az óvodás és iskolás csoportokat tölgymakk gyűjtés, kézműves foglalkozás, fafaragás, mézeskalács készítés, vadászkutya bemutató, íjászkodás, kötélhúzás, tanösvény túra és a Kuckó művésztanya tanulságos műsora várta.

A programhoz egy vadászati workshop is csatlakozott. Ezen dr. Szendrei László, a NYÍRERDŐ Zrt. vadgazdálkodási szakreferense a társaság vadgazdálkodási ágazatát mutatta be. Hajdú András, az erdőgazdaság nyugalmazott vadászati ágazatvezetője a dámszarvas gúthi betelepítésének történetét idézte fel. A Nimród Kerekerdő Egyesület elnöke, Puskás Mihály pedig az agarászatról tartott előadást.

Forrás: NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. sajtóközlemény