0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Őszi növénybarát programok

Csodálatosak az arborétumok és a botanikus kertek ebben az évszakban, érdemes önmagukért, a kertekért is útra kelni, de ajánlunk pár programot is a következő napokra.

Az október 16-17-i hétvégén két vezetett sétát is meglátogathatnak az érdeklődők a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben, mindkét nap 15.00 órakor kezdődik a program és mindkettőre 4000 forint a jegy.

Október 16-án „Élet a fákon és az esőerdők mélyén – Érdekes növényi életformák, fura élőhelyek a trópusokon” címen vezet sétát a botanikus kert üvegházi kurátora. Nemcsak lenyűgöző érdekességről fog mesélni a trópusi üvegházakban, hanem a különböző típusú egzotikus növények neveléséről és igényeiről is. Sőt,

a résztvevők a séta végén elkészíthetik és hazavihetik saját egzotikus szobadíszüket, ígéri a program beharangozója.

Az október 17-i séta címe „Ami megfűszerezi életünket – Ízek itthon és a nagyvilágban”, itt hazánk és a nagyvilág fűszereit ismerhetik meg a résztvevők

„A fűszerek világát mindig is áthatotta a misztikum, a titokzatosság és a pénz. Az értékes árucikkekért háborúkat indítottak, birodalmakat igáztak le, milliókat taszítottak rabszolgasorba, de a fűszerek ugyancsak millióknak okoztak örömet, biztosítottak megélhetést, védtek meg betegségektől” – a programajánló alapján mindenképpen izgalmasnak ígérkezik a téma.

Egy hétre rá, október 24-én (vasárnap) Ökozsibongó lesz a budapesti Füvészkertben

magyar termékek (különös tekintettel a biotermékekre) kóstolásával, kézműves termékek, manufaktúrák bemutatkozásával. Nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők arra, hogy összekapcsolják a vidéki termelőket a városi végfelhasználókkal, írják. A részvétel ingyenes, de regisztrálni kell a www.okozsibongo.hu oldalon. A programok reggel 9.00 órától kezdődnek.

A Csapody Vera Növénybarát Körnek pedig a hideg napokon az az előnye, hogy a TIT Stúdió Egyesület épületében zárt térben, időjárástól független körülmények között sztoriznak az előadók

különleges növényekről, megközelíthetetlen tájakról, mesébe illő túráikról.

Október 21-én a tagok kiselőadásait tűzték programra; november 4-én Makay Attila tart előadást „A felmelegedés hatása a növények betegségeinek és kártevőinek megjelenésére” címmel; november 18-án kötetlen beszélgetés lesz a szárazságtűrő növényekről; december 2-án pedig dr. Szlamka József idézi majd fel a Sierra de Guadarrama vidékén szerzett botanikai élményeit. Az összejöveteleken a részvétel ingyenes, a belépéshez védettségi igazolvány szükséges.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu