0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Miniszteri elismerés az AGRA Alapítványnak

A „Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” pályázaton társadalmi kategóriában díjazták az SZTE MGK Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítványának tevékenységét.

Tavaly írta ki Nagy István agrárminiszter a Közösségi díj a hagyományos termékekért elnevezésű pályázatot. Az elismeréseket az  idei Országos Mezőgazdasági, Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron,  a Termelői Közösségek Napja alkalmából adták át.

A felhívásra  a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara mellett működő Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány (AGRA) is pályázott.

Társadalmi kategóriában kapott elismerést a falusi turizmus oktatásáért, a versenyképes ismeretek átadásáért, és a helyi értékekre építő innovatív gondolkozásmód kifejlesztéséért.

A kar dékánja, Mikó Edit elmondta: az alapítvány nagy hangsúlyt fektet arra, hogy segítse az agrárképzésben tanuló fiatalokat, reklámozza az agrárképzési területet.

A karon az intenzív mezőgazdasági termelést oktatják, de egyre nagyobb jelentősége van annak azoknak a trendeknek, amelyek felhívják a figyelmet a vidéki lét fontosságára, és ebben az AGRA alapítvány is nagy szerepet vállal.

A miniszteri elismerő oklevelet az OMÉK-on az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, Farkas Sándor, valamint Tarpataki Tamás, az AM agrárpiacért felelős helyettes államtitkára adta át dr. Jani Péternek, az alapítvány kuratóriumi titkárának, a Kar hivatalvezetőjének.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu