Back to top

Újdonságok a rakodógépek piacán

A Doosan új rakodógép modelleket mutatott be. Tavaly év végén jelent meg a középméretű rakodók vadonatúj termékcsaládja, amely az idén több új modellel bővült.

Megtörtént a termékcsalád bővítése a DL200-7 érkeztével, amely 12 047 kg teljes üzemi tömeggel és 10 124 kg maximális statikus billenősúllyal rendelkezik.

Ennek a legkisebb gépnek az egyik figyelemre méltó jellemzője, hogy nem a vállalat saját fejlesztésű motorja, hanem egy 144 lóerős négyhengeres Perkins motor hajtja. A szelektív katalitikus redukciós modulnak, az oxidációs katalizátornak és a hosszú élettartamú részecskeszűrőnek köszönhetően

teljes mértékben megfelel a károsanyag-kibocsátás legszigorúbb előírásainak.

Különös figyelmet fordítottak a kezelői kényelemre. A fülke fokozott kezelési kényelmet, továbbfejlesztett kormányrendszert és új elektronikus vezérlést kínál.

A fülkében lévő kezelőpanelen elhelyezett új "Smart Key" rendszernek köszönhetően a biztonság jelentősen javult. A gépkezelő a gépet kulcs nélküli eszközzel indíthatja el, az új rendszer biztosítja az ajtó távvezérlését, az ajtózárást és -nyitást, a keresést és egyéb funkciókat továbbá segít megelőzni a géplopásokat. A kezelőpanelen két USB-csatlakozó is található, ami manapság nélkülözhetetlen.

The all new DL-7 Series

A kényelem és a biztonság további fokozására teherelosztó rendszerrel van felszerelve, amely tompítja a talaj egyenetlenségéből adódó haladás okozta kényelmetlenséget. Ennek a funkciónak a középpontjában egy hidropneumatikus akkumulátor áll, amely az emelő hidraulika rendszeréhez kapcsolódik.

Öt különböző vontatási mód áll rendelkezésre, amelyek minden valószínű üzemi körülményt és motorfordulatszám-beállítást lefednek. Ezek az első fokozatban hét sebességkorlátozással kombinálva használhatók a hidraulikus szerszámalkalmazások optimalizálására.

A modell két változatban kapható. Az alapváltozaton kívül elérhető egy HL modell is, amely magas emelőkarral és 300 kg-os ellensúlyozással rendelkezik. Ez nagyobb kiöntési magasságot tesz lehetővé.

A Doosan bízik annyira az új gépek tartósságában és építési minőségében ahhoz, hogy három év vagy 5000 óra garanciát vállaljon rájuk.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/agriland.co.uk

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Olcsóbb permetezés okos-technológiával

Akárcsak a többi gazdálkodó, a floridai citrustermelők is mindenhol csökkenteni szeretnék költségeiket, ahol csak lehetséges. Jelenleg a Huanglongbing nevű betegség fenyegeti a leginkább az ültetvényeket, így az ellene használt növényvédő szerek, valamint a műtrágyák lehető leghatékonyabb kijuttatása a meghatározó a költségek lefaragásában.

Ködképzés mesterfokon

A ködképzők szinte megkerülhetetlen eszközökké váltak a kémiai és a biológiai növényvédelemben egyaránt. Segítségükkel munkaidőt és munkaerőt takaríthatnak meg a kertészek, ráadásul egyes készítmények ködpermetezővel történő kijuttatása gazdaságosabb és hatékonyabb a hagyományos permetezésnél.

Akik látnak benne jövőt

A munkaerő hiánya mellett gyakran azért szűnik meg egy régóta működő kertészet, mert a nyugdíjba vonuló tulajdonosok családon belül nem tudják átadni a céget, és vevő sincsen rá. A fiatalok többségét ugyanis nem vonzza ez a tevékenység. Szerencsére vannak kivételek, jó példák.

Számos ágazatban alkalmazhatók

A drónok nemcsak hasznosak, de egyre népszerűbbek is a precíziós gazdálkodásban. Jelentősen megkönnyítik a munkavégzést úgy, hogy közben számos adatot gyűjthetünk az adott növénykultúrákról. De nemcsak a mezőgazdaságban, a vadgazdálkodásban is remekül alkalmazhatók a kiegészítő eszközök segítségével. Túlzások nélkül kijelenthető, a jövő eszköze lehet a modern gazdálkodásban.

Precíziós technikák a szőlőtermesztésben

Napjainkban leginkább a szántóföldi kultúrákban alkalmazzák a precíziós gazdálkodás elemeit, de a kertészeti ágazatokban is terjednek az új módszerek, így a szőlőtermesztésben is egyre nagyobb teret kapnak a digitális megoldások. A precíziós módszerek egyszerre szolgálják a környezetterhelés mérséklését, a munkaerőhiány kezelését, valamint a termés mennyiségének növelését és minőségének javítását.

Autókról – más szemszögből

Rengeteg gépjárművekre szakosodott hírcsatorna áll rendelkezésünkre, ha mindenféle adatokkal szeretnénk tudásszomjunkat csillapítani. Én kicsit általánosabban kívánok beszélni a jelenlegi lehetőségekről, majd kicsit kitérnék a sajátos felhasználású, illetve általános használatú kistehergépjárművekre.

Piacon az első idei spárgasípok

Növényházakból szedték az első sípokat Hollandiában, elsősorban belga és skandináv éttermek megrendelésére. A szezon a fűtött talajú, fóliaalagutas állományok szedésével folytatódik majd.

Egyre élénkebb a használt agrárgéppiac

Novemberben bonyolította le ezredik árverését a legnagyobb magyar vállalati aukciósház, a 17 éve alapított Intergavel Kft. Milyen előnyei vannak a vállalati árveréseknek, és hogyan alakul a használt mezőgazdasági, élelmiszeripari berendezések piaca? Mi kerül eladásra és miért? Egyebek mellett erről kérdeztük Radvány László értékesítési menedzsert.

Szőlőmetsző robotot fejlesztenek

A szőlőmetszésben alkalmazható robot kifejlesztésén dolgozik az Innovitech Kft. a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE), a Bay Zoltán Kutatóintézet Nonprofit Kft.-vel és az SBS Kft.-vel közösen - tájékoztatta a konzorciumot vezető Innovitech Kft. az MTI-t.

Kötelező a permetező drónok típusminősítése

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a növényvédelmi gépeket – különös tekintettel a permetező drónokat – gyártó és/vagy forgalmazó vállalatokat, hogy 2021. december 1-jén hatályba lépett az Agrárminisztérium új rendelete, amely lehetővé teszi a permetező drónok típusminősítését.