Back to top

Elismeréseket adott át az agrárminiszter

A tét a magyar mezőgazdaság erősödése, illetve, a szuverenitás, az önrendelkezés, az egészséges, biztonságos magyar élelmiszerek védelme. Ehhez olyan elkötelezett és lelkes emberekre van szükség, akik munkájukat hivatásnak élik meg, és feladataikat szenvedéllyel és szorgalommal látják el. Ezt Nagy István agrárminiszter mondta az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából átadott elismerések kapcsán.

A történelem már sokszor bizonyította, hogy a magyar agrárium különleges erővel és hittel bír. Ha kell helyt áll az elnyomás elleni harcban, ha kell leküzd világméretű krízishelyzetek okozta válságokat is – jelentette ki ma a budapesti Vigadóban Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából átadott elismerések kapcsán.

Fotó: Pelsőczy Csaba

A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy 1956 az emberi méltóság, az önbecsülés visszaállításának forradalma volt. Az összetartásból egység, az egységből pedig erő született. Olyan erő, ami elsöpörte az elnyomást.

A miniszter szavai szerint ma is nagy a felelősség rajtunk: erősnek, egységesnek kell lennünk.

Meg kell védenünk mindazt, amit közösen értünk el, az elmúlt tizenegy évben. A magyar nemzet visszaszerzett mindent, amit a kommunisták és a baloldali kormányok elvettek: visszaszereztük a nemzeti szuverenitásunkat, talpra állítottuk a gazdaságunkat, kimásztunk az adósrabszolgaságból, megerősítettük a nemzeti kultúránkat, nemzeti identitásunkat, gyarapítjuk a családokat, építjük az otthonainkat, a falvainkat, városainkat. Most megvan az igazi esélyünk arra is, hogy megnyerjük a szabadságharcot, amit 1956-ban és 2006-ban is vérbe fojtottak – tette hozzá.

Fotó: Pelsőczy Csaba

Kifejtette, a 65 évvel ezelőtti események bebizonyították az egész világ számára, hogy egyetlen, karhatalommal megtámogatott, az emberek jogain átgázoló, kívülről szervezett politikai rendszer sem maradhat fenn hosszú távon az emberek bizalma és támogatása nélkül. Nagy István elmondta, 1956 nem egy egyszeri háború volt, hanem egy nagy háború hősies pillanata. Egy nagy háborúé, ami ma is tart, és ami Magyarország szabadságáról szól. Hiszen mi magyarok ugyanaz a nemzet vagyunk ma is.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy nem a gyászt, hanem az önbecsülést, a magyarnak lenni büszkeségét várják tőlünk hőseink. Azt, hogy hűek legyünk az általuk képviselt értékekhez és továbbvigyük azt a hitet, amellyel a magyar nép jövőjéért áldozták életüket.

Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy a tét ismét a magyar mezőgazdaság, a gazdatársadalom és a vidéki polgárság megmaradása és további erősödése, illetve, a szuverenitás, az önrendelkezés, az egészséges, biztonságos magyar élelmiszerek védelme. Ehhez olyan elkötelezett és lelkes emberekre van szükség, akik munkájukat hivatásnak élik meg, és feladataikat szenvedéllyel és szorgalommal látják el.

Éppen ezért most azoknak kell köszönetet mondanunk, akik elkötelezetten dolgoznak a magyar agrárium gyarapodásáért, sikereiért, nemzetközi elismertségéért. Ne feledjük, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei azt üzenik nekünk: előre, ne hátra – hangsúlyozta a tárcavezető.

A díjazottak névsorát itt olvashatják: 

 

 

Forrás: 
kormany.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Állatvédelem és a gyermekek

A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek állatvédelmi szemléletformálása, valamint felelős állattartással kapcsolatos ismereteinek szélesítése a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet az Állatorvostudományi Egyetem rektora, az AM Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója írt alá.

Felbecsülhetetlen károkat okozott a műtrágyakartellezés

Felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar gazdáknak és fogyasztóknak Bige László műtrágyakartellezése - jelentette ki az agrárminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

91 éves az év jégkármérséklője

A megváltozott éghajlati viszonyokra nemcsak válaszokat kell találni, hanem segítséget is kell nyújtani a gazdáknak a káraik mérsékléséhez. Ennek érdekében az agrártárca több lábon álló kockázatkezelő eszközt működtet, ennek része az országos jégkármérséklő rendszer is.

Javában zajlik az őszi faültetési program a településeken

Országban minden településnek lehetősége van saját erdő létrehozására is, a támogatások kihasználhatósága érdekében a pályázat beadási határideje kitolódott 2022. december 31-ig - hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára pénteken Dunabogdányban, a Településfásítási Program faültetésén.

Megjelent a vidéki turizmus fejlesztését támogató vidékfejlesztési pályázati felhívás

Magyarország Kormányának elkötelezett célja, hogy a "Megújuló vidék, megújuló agrárium" program keretében megerősítse a vidéki térségek gazdaságát. A program legújabb állomásaként megjelent a Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja – Vidéki turizmus fejlesztése elnevezésű pályázati kiírás.

200 milliárd forintot is meghaladta az érdeklődés a precíziós mezőgazdasági pályázati felhívásra

A digitális megoldások széleskörű alkalmazása, a precíziós gazdálkodásra való áttérés az agrárium előtt álló nagy feladatok egyike. Az agrárgazdaságokat ebben segítő első pályázat a napokban zárult le, amelyet várhatóan a későbbiekben több is követ – mondta el Feldman Zsolt egy agrárdigitalizációval foglalkozó szerdai konferencián.

Több ezer hektáron javult Magyarország természeti környezetének állapota

Soha nem látott mértékű fejlesztéseket hajtottak végre a hazai nemzeti park igazgatóságok az elmúlt évtizedben, a projekteknek köszönhetően összesen 320 ezer hektáron sikerült javítani a természeti környezet állapotát Magyarországon – jelentette ki az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára Pécsett, a Pintér-kertben.

Zöldülnek a települések Veszprém megyében

A természet megőrzésével, illetve a zöld területek növelésével hozzájárulunk az éghajlatváltozás negatív hatásainak mérsékléséhez – jelentette ki Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője a Településfásítási Program őszi ültetésének újabb állomásán, Olaszfaluban.

Mezőgazdasági pályázatfigyelő

Mi jelent meg, és mi módosult? Milyen határidőkre érdemes odafigyelni? Pályázati információ egyszerűen, egy helyen.

Virtuális tantermet avattak Jánoshalmán

Egy kutatás szerint a tanulók akár 275 százalékkal magabiztosabban alkalmazzák azt a tudást, amelyet VR-technológiával sajátítanak el, és ez négyszer gyorsabban megy nekik, mint hagyományos módszerekkel. A 236 millió forintos beruházás által a jánoshalmi diákok az ismeretszerzés teljesen új formáját ismerik meg.