0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Poloskák húzták be a kéziféket az autóiparban

A szívogatásával tönkre teszi a termést, büdös, alig van természetes ellensége - és még hosszan sorolhatnánk a poloska ellen szóló érveket. De hogy a járművek exportjára és importjára is hatással van, arra eddig nem gondoltunk. Emiatt az apró rovar miatt egy hónappal kell többet várni egy autóra Ausztráliában.

Az az információ nem újdonság az agrártársadalom tagjainak, hogy a zöld vándorpoloska és az ázsiai márványpoloska feltartóztathatatlanul terjed, amit csak lehet, károsít, az ellene való védekezés sok bosszúságot okoz. A táplálkozását tekintve nem válogatós, mindenféle zöldséget és gyümölcsöt tönkre tesz a szívogatásával. De hogy ez a rovar az autókereskedelemnek is komoly csapást jelent, azt a vezess.hu vette észre egy ausztráliai hírportál nyomán. 

Ausztráliában hozzávetőleg öt éve nincs helyi autógyártás, egyszerre zártak be a Ford, a GM és a Toyota gyártóüzemei, így a földrész teljes autószükségletét importálva oldják meg,

A járművek konténerekben érkeznek a szigetre, ezekben a tárolókban viszont tömegesen találtak poloskát, mely inváziójától joggal tartanak a déli féltekén is.

Ennek pedig az lett a következménye, hogy a hatóságok azonnali rovarirtásra kötelezték az ausztrál importőröket. Az eljárás miatt Ausztrália lakosai, akik már eddig is hónapokat vártak, hogy a rendelésük megérkezzen, most négy további hetet malmoznak, hogy megtörténjen a konténerek fertőtlenítése és a vízen veszteglő teherhajók kiköthessenek. Ausztráliában tavaly 232 esetben észleltek uszályon, vagy beérkező termékben márványpoloskát. 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu