0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Lazítson le egy naranccsal

A narancs gazdag C-vitaminban, rostban és olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a stresszoldásban.

A mai rohanó világban gyakran arra sem szánunk időt, hogy leüljünk egy kicsit pihenni. A rengeteg tennivaló miatt gyakran stresszesek vagyunk. A stressz kezelésére a mély lélegzetvételen kívül más megoldás is létezik.

Nmami Agarwal táplálkozási tanácsadó szerint a narancs akár nagyszerű stresszoldó is lehet. Az Instagram sztorijához azt írta: „Egy narancs elfogyasztása, vagy annak akár az illatolása is több, mint 70%-kal csökkentheti a stresszt”. Ha szeretnénk megbolondítani a narancsot, akkor közvetlen fogyasztás előtt szórjunk rá egy kis chilit.

A narancs egy nagyon tápláló gyümölcs. Ami a szervezet hidratálását illeti, egy narancs egyenértékű fél pohár vízzel. A narancsban található rostok védik a bélrendszert és támogatják az emésztési funkciókat. Gazdag C-vitaminban, amely segíti a vas felszívódását, antioxidánsként működik. Segít a szerotonin termelésében is, ami a stressz enyhülésével hozható összefüggésbe.

A narancsot többféleképpen is beillesztheti az étrendjébe, ehhez adunk pár tippet.

1. Narancspuding

Ehhez a recepthez a narancshéjat és a narancslevet vajjal, tojássárgájával és cukorral keverje össze. A többi hozzávaló a liszt, a tej, a méz és díszítésnek aprított lime.

2. Narancslekvár

A lekvárkészítés időigényes, ugyanakkor megéri. Ehhez a recepthez mindössze narancsra, citromra, cukorra, vajra és vízre lesz szükséged.

3. Narancsos kurkumás, vaníliás joghurtos turmix

A narancs jóságát a kurkuma tápanyagtartalmával és a vaníliás joghurt ízével egészíthetjük ki, ezen felül a fahéj és a darált dió is rengeteget dob az élményen.

4. „Orange Boost”

Ha egy egyszerű és gyors receptet szeretne a narancs előnyeinek kiaknázásához, készítse el ezt a narancsos turmixot. Adjon hozzá sárgarépát, chia magot, datolyát, gyömbért, fahéjat, valamint joghurtot.

5. Narancsos csirke

Egy könnyed csirkemellből készült ételhez bármikor adhatunk narancsot is. Ehhez szüksége lesz narancslére, fűszernövényekre, csirkére és vajra.

 

Forrás: food.ndtv.com