Back to top

Menhelyre kerülnek a karantén alatt vásárolt háziállatok

Roham indult meg a brit állatmenhelyekre, de nem olyan, amit szeretnének. Rendkívül sokan viszik ugyanis vissza azokat az állatokat, amelyeket a karantén alatt fogadtak be vagy vásároltak.

A hvg.hu cikkéből kiderül, hogy a menhelyeken dolgozók arról számoltak be egy helyi lapnak, hogy sokan úgy tesznek, mint ha az utcán találták volna az állatokat, így ugyanis az intézmény nem utasíthatja vissza őket.

A karanténkötelezettség időszakában 3,2 millió állat került új gazdához az országban, közülük sokakat az interneten vásároltak úgy, hogy nincs chipjük, és az eladójuk elhallgatta, milyen egészségügyi problémájuk van.

Magyarországon az egyik debreceni menhely vállalta fel a döntést tavaly ősszel, hogy nem ad örökbe kutyákat. Azt tapasztalták ugyanis, hogy az érdeklődők többsége csak azért akart elvinni kutyát tőlük, hogy mentességet kapjon a kijárási tilalom alól.

Forrás: 
hvg.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A Mancs őrjárat szállítja az almát

Aligha van olyan óvodás és kisiskolás, aki ne ismerné a Mancs őrjárat cuki problémamegoldó kutyáit, telitalálatnak tűnik tehát a dél-tiroli Melinda almatermesztő konzorcium legújabb ötlete, amellyel ennek a korosztálynak a gyümölcsfogyasztását szeretnék felturbózni.

Befogták a Bükkben kóborló szervált

Az elmúlt napokban több helyen is megjelent a hír, miszerint szervált láttak - sőt, videóztak - a Bükkben. Az Afrikában őshonos macskaféle viselkedéséből is látszott, hogy korábban fogságban tartották, ahonnan vagy megszökött, vagy szabadon engedték.

Immunerősítés kutyáknak

A hideg, nyirkos idő négylábú barátainkat ugyanúgy megviseli, ahogyan minket, embereket. Számukra is jól jön egy kis extra támogatás ilyenkor, különösképpen azért, mert az időjárási viszontagságokon túl is jócskán kijut nekik a kellemetlen behatásokból: kórokozók, vegyszerek, gyógyszerek, sugárzás, stressz, stb.

A magányos kutyák szorongásának oldására fejlesztenek távhívásos rendszert

Magányos kutyák nemsokára talán "felhívhatják" távollévő gazdájukat egy új eszközzel, amelynek fejlesztésén brit és finn kutatók dolgoznak.

A történelmi Szöul falain belül élő leopárdok adhatnak segítséget a faj túléléséhez

Az amuri leopárdok a 19. században hosszú éveken át éltek együtt az emberekkel Szöul falain belül Dél-Koreában. Ezek a történelmi beszámolókon alapuló megállapítások segítségünkre lehet abban, hogy a jövőben jobban megvédhessük a veszélyeztetett nagyragadozókat és megtanuljunk együtt élni velük.

A 10 legmegbízhatóbb, legbátrabb házőrző kutya

Mivel a kölyökkutyák iránti kereslet a koronavírus-járvány óta egyre inkább növekszik, mutatunk pár kutyafajtát, amelyek tökéletesek azok számára, akik bátor házőrzőt keresnek.

Mitől érzi jól magát egy haszonállat? És ezt ki dönti el?

Az állatvédelem és az állatjólét területén korszakváltás zajlik. A törvényi szabályozás az elmúlt 10 évben folyamatosan fejlődött. Ezen felül szervezetek, társadalmi csoportok, gazdálkodók köteleződnek el a humánus állattartás mellett. Ebben a kérdésben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a haszonállattartókat képviseli.

Melyik festményen szerepel házikedvencünk?

Több mint 10 ezer műalkotás között lehet kikeresni a háziállatunk hasonmását a Google Arts & Culture nevű szolgáltatásával.

Top 16 lakásban tartható kutyafajta II.

Lakásba költözés esetén sok kutyabarátban felmerülhet a kérdés, hogy milyen kutyát válasszanak, aki a kis légtérben is jól érzi magát és nincs szükség kertre. Sokan azt hiszik, hogy négylábú barátaik kivétel nélkül szenvednek a lakásokban, viszont ez szerencsére nem így van.

Újabb 35 milliárdos Nestlé-építkezés Bükön

Az egy éve bejelentett 50 milliárdos fejlesztés után ismét nagyszabású beruházásba kezd büki gyártóbázisán a Nestlé Hungária: 35 milliárd forintból a legmodernebb technológiákkal bővítik az üzemet, 120 új munkahelyet hozva létre és 50 ezer tonnával megtoldva az éves termelési kapacitást. A mostani beruházás tovább erősíti a Vas megyei település, valamint a térség magyar nemzetgazdaságban betöltött pozícióját.