0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Tradíció és családi értékek 40 szüreten át

Jubileumot ünnepel a hazai borvilág egyik meghatározó szereplője, a villányi Bock Pince. Idén zajlik a 40. szüret Bock József borász vezetésével, akinek hatalmas szerepe van a villányi borvidék fejlődésében, Villány valódi arcának és fajtáinak a kialakításában. A nem mindennapi évforduló alkalmából egy igazán különleges tételt készítettek Bock 40 Cuvée néven.

„Legyen szó a 40 évvel ezelőtti időkről, vagy a jelenről, mindig is felemelő érzés volt valami olyat alkotni és létrehozni, ami az embereknek örömet, élményt és jó érzést adhat” – mondta Bock József borász a Bock 40 Cuvée bemutatóján.

Bock József négy évtizeddel ezelőtt, édesapja elvesztésekor vette át a stafétát a családi pincészetnél, s azóta is fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy a villányi borvidék és a villányi borok mindenhol egyet jelentsenek a magas minőséggel. A hagyománytisztelet, a családi értékek megőrzése és a minőség iránti feltétlen elköteleződés négy évtizede jellemzi a borászt, akinek a munkáját ez idő alatt számos elismeréssel, rangos díjjal jutalmazták.

A pincészet egyik legfontosabb, ikonikus területe a Jammertal dűlő, 1850 óta van a Bock család birtokában, innen indult az egész történet. Itt került sor 40 évvel ezelőtt 1981-ben Bock József első, önálló szüretére, és a dűlő azóta is megőrizte kiemelkedő fontosságát. A Jammertal dűlőből származó szőlő adja a borászat több prémium és szuper prémium borának alapanyagát, s annak idején az itteni pincében fogadta betérő vendégeit is Bock József. A 40. jubileumi szüret alkalmából készült Bock 40 Cuvée-be természetesen került az ikonikus dűlőből származó szőlőkből is.

A Bock 40 Cuvée 24 hónapig új, kisméretű tölgyfahordókban, majd a hordós érlelést követően palackban fejlődött. Megjelenésében a bor tiszta, tükrös, nagy beltartalmi értékre engednek következtetni. A színe közepesnél mélyebb intenzitású rubint, gránátos széllel. Illatában érett gyümölcsösség, gránátalma, szilva, és erdei gyümölcsök fedezhetőek fel. Melegfűszeres, borsos karakterét kardamom és fahéj árnyalja. Kóstolva a bor száraz, közepesnél nagyobb test mellett moderált alkohol érzet és lendületes savak jellemzik. A korty hosszú intenzív lecsengése is árulkodik róla, hogy “nagy bor” van a poharunkban.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu