Back to top

Propolisztinktúra emésztőszervi fertőzésekre, gyomorfekélyre

A propolisztinktúra remekül használható emésztőszervi fertőzések, gyomorfekély ellen, melynek az egyre sűrűbben jelentkező reflux lehet az egyik jele. A propoliszról kimutatták ugyanis, hogy jelentősen csökkenti a gyomorfekélyt okozó Helicobacter pylori baktériumot.

Emésztőszervi panaszok, reflux, gyomorfekély esetén:

A gyomor- és nyombélfekélyek többségét, nem a stressz, hanem a Helicobacter pylori baktérium túltengése okozza.[i] A propolisz tinktúra képes jelentősen visszaszorítani a Helicobacter pylori-t[ii].

Saját tapasztalatom szerint, amennyiben étrendünkön és életmódunkon is sikerül változtatnunk hosszantartó javulás következik be.

Két napos böjttel összekapcsolt propolisz-kúra három hétig hetente megismételve nálam megszüntette az egyre erősebbé váló gyomorfekély tüneteit és a szinte minden táplálék után jelentkező refluxot, mely körülbelül 2 évig megkeserítette az életemet. Paleo, továbbá glutén- és tejmentes diétára átállva ezután sem a fekély fájdalma sem a reflux nem jelentkezett. Ennek már több mint tíz éve.

A kúra a következőképen néz ki: három héten keresztül minden héten: 2 napig reggelire vagy tízóraira 2 db (egy perces) lágytojás – ha a refluxunk erős, (akkor csak a tojássárgáját kanalazzuk ki a lágytojásból), fél órával étkezés után egy-két ujjnyi vízben 30-35 csepp propolisztinktúra.

Az éhségérzetünket napközben vízzel vagy gyógyteákkal (édesítés nélkül) csillapíthatjuk.

Ezután 12-14 óra között egy-két ujjnyi vízben ismét 30-35 csepp propolisz, majd 18-20 óra között ismét 30-35 csepp propolisztinktúra. Figyelem: ez a mennyiség a 20-25%-os propolisz tinktúrára vonatkozik, 5-10%-os esetén számoljunk kétszer ennyi cseppel! 

Figyelem: betegség, étrendváltás, kúrák előtt konzultáljunk háziorvosunkkal!

E részlet a Méhek ajándéka című könyvből származik.

 

Ajánljuk még:

Mitől gyógyhatású a méz

 

[i] Warren JR, Marshall B (June 1983). "Unidentified curved bacilli on gastric epithelium in active chronic gastritis". Lancet. 1 (8336): 1273–5. doi:10.1016/S0140-6736(83)92719-8

[ii] Baltas N1, Karaoglu SA2, Tarakci C2, Kolayli S3 Effect Of Propolis In Gastric Disorders: Inhibition Studies On The Growth Of Helicobacter Pylori And Production Of Its Urease. J Enzyme Inhib Med Chem. 2016;31(Sup2):46-50. Epub 2016 May 27.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Gondolkodj úgy, mint egy méhecske!

A mesebeli szóló szőlős, csengő barackos édenkertre emlékeztet Reith János és felesége, Marika sombereki gazdasága. Illatozik a japán lonc, teli fürtöket dajkál a szőlő, sok-sok zöld szem pislog a sárgabarackról, ami alatt még látszanak a füstölés nyomai.

Sok haláleset elkerülhető lenne

Egy új tanulmány szerint évente több millió ember haláláért lehet felelős a túl kevés gyümölcs- és zöldségfogyasztás. A kutatók szerint hétből egy szív- és érrendszeri betegségben elhunyt ember halálát a túl kevés gyümölcsfogyasztás okozza, míg tizenkettőből egy ember a túl kevés zöldségfogyasztása miatt hal meg idő előtt.

Élelem a belek számára: az emberi mikrobák növényi cukrokkal táplálkoznak

Egy új kutatás szerint a bélrendszerünkben élő baktériumok számára táplálékforrásként szolgál egy olyan szénhidrát, amely általában növényi fehérjékhez kötődik.

Az egészséges öregedés újradefiniálása élelmiszerekkel

Dr. Catherine Kwik-Uribe, a Mars Edge tudományos kutatásért felelős alelnöke összefoglalta a világ népességének elöregedésével foglalkozó mélyreható tanulmány kezdeti megállapításait; kiemelve a legfontosabb tudnivalókat az étrendünkben található bioaktív anyagok egészségügyi előnyeiről.

A szilva az őszi gyümölcsök szupersztárja

Az Európai Friss Csapat – az ízek ereje! program őszi workshopján Bernáth József séf egy izgalmas szilvás receptet mutatott be, de mellette kiderült az is, melyek azok a szuper tulajdonságok, amelyek miatt a szilva igazi szupersztárnak számít a gyümölcsök között.

Őrizzük meg csontjaink egészségét nassolnivalókkal

Minden harmadik 50 év feletti nő és minden ötödik férfi a csontritkulás miatt szenved csonttörést, ugyanis ez a betegség okolható a csontok gyengeségéért és a csonttörések kockázatának növeléséért. A töréssel járó kellemetlenségek miatt érthető, hogy az emberek miért szeretnének minden módot megragadni, hogy csökkentsék ennek a gyakori eseménynek a kockázatát.

Egy kezdő méhész naplója: az első hét

Emlékszem, kisgyermekként a konyhakertben állandó vendégeink voltak a méhek, a házunk előtt álló cseresznyefa szinte zsongott virágzáskor. Azt is hamar megtanultam, hogy amikor elmegyek akácvirágot enni, először nézzek a mélyére, mert szinte biztos, hogy lesz benne valami. Maci méz mindig volt otthon, később a munkahelyemen is tartottam belőle.

A fekete tea fogyasztása csökkentheti a halálozási kockázatot

A zöld tea régóta hírnevet szerzett az egészségre gyakorolt jótékony hatásáról, a kutatások sokkal vegyesebbek a fekete teával kapcsolatban. Maki Inoue-Choi, a National Cancer Institute epidemiológusa szerint az egyik probléma az, hogy a teával és a halálozással kapcsolatos kiterjedt megfigyelési vizsgálatok olyan országokra összpontosítottak, mint Japán vagy Kína – ahol a zöld tea népszerűbb.

10 egészségesnek hitt élelmiszer, amelyekről kiderült, hogy mégsem azok...

A probléma nem azokkal az élelmiszerekkel van, amelyekről köztudott, hogy milyen hatással vannak egészségre, például egy habos sütemény vagy egy hamburger, hanem azokkal, amik megpróbálnak megtéveszteni és manipulálni a vásárlót.

Fruktóz: nem ugyanaz kivonatolva, mint ha a természet gyümölcsbe csomagolja

Jobb a gyümölcscukor, mint a fruktóz? Ez bizony kissé abszurd kérdés, hiszen ugyanarról az anyagról van szó, vagy mégsem? Különben is, miért ne lenne egészséges a fruktóz?