Back to top

Propolisztinktúra emésztőszervi fertőzésekre, gyomorfekélyre

A propolisztinktúra remekül használható emésztőszervi fertőzések, gyomorfekély ellen, melynek az egyre sűrűbben jelentkező reflux lehet az egyik jele. A propoliszról kimutatták ugyanis, hogy jelentősen csökkenti a gyomorfekélyt okozó Helicobacter pylori baktériumot.

Emésztőszervi panaszok, reflux, gyomorfekély esetén:

A gyomor- és nyombélfekélyek többségét, nem a stressz, hanem a Helicobacter pylori baktérium túltengése okozza.[i] A propolisz tinktúra képes jelentősen visszaszorítani a Helicobacter pylori-t[ii].

Saját tapasztalatom szerint, amennyiben étrendünkön és életmódunkon is sikerül változtatnunk hosszantartó javulás következik be.

Két napos böjttel összekapcsolt propolisz-kúra három hétig hetente megismételve nálam megszüntette az egyre erősebbé váló gyomorfekély tüneteit és a szinte minden táplálék után jelentkező refluxot, mely körülbelül 2 évig megkeserítette az életemet. Paleo, továbbá glutén- és tejmentes diétára átállva ezután sem a fekély fájdalma sem a reflux nem jelentkezett. Ennek már több mint tíz éve.

A kúra a következőképen néz ki: három héten keresztül minden héten: 2 napig reggelire vagy tízóraira 2 db (egy perces) lágytojás – ha a refluxunk erős, (akkor csak a tojássárgáját kanalazzuk ki a lágytojásból), fél órával étkezés után egy-két ujjnyi vízben 30-35 csepp propolisztinktúra.

Az éhségérzetünket napközben vízzel vagy gyógyteákkal (édesítés nélkül) csillapíthatjuk.

Ezután 12-14 óra között egy-két ujjnyi vízben ismét 30-35 csepp propolisz, majd 18-20 óra között ismét 30-35 csepp propolisztinktúra. Figyelem: ez a mennyiség a 20-25%-os propolisz tinktúrára vonatkozik, 5-10%-os esetén számoljunk kétszer ennyi cseppel! 

Figyelem: betegség, étrendváltás, kúrák előtt konzultáljunk háziorvosunkkal!

E részlet a Méhek ajándéka című könyvből származik.

 

Ajánljuk még:

Mitől gyógyhatású a méz

 

[i] Warren JR, Marshall B (June 1983). "Unidentified curved bacilli on gastric epithelium in active chronic gastritis". Lancet. 1 (8336): 1273–5. doi:10.1016/S0140-6736(83)92719-8

[ii] Baltas N1, Karaoglu SA2, Tarakci C2, Kolayli S3 Effect Of Propolis In Gastric Disorders: Inhibition Studies On The Growth Of Helicobacter Pylori And Production Of Its Urease. J Enzyme Inhib Med Chem. 2016;31(Sup2):46-50. Epub 2016 May 27.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A koronavírus alatt ez legveszélyesebb élelmiszer-összetevő az immunrendszer számára

Amikor a koronavírus-járvány első hulláma elérte az Egyesült Államokat, világossá vált, hogy a lélegeztető gépekre helyezett betegeknek számos alapbetegsége volt. Ezek között olyan anyagcserezavarok voltak, mint az elhízás és a cukorbetegség, amelyek száma az elmúlt években az Egyesült Államokban ugrásszerűen nőtt.

Nem a reggeli a nap legfontosabb étkezése

A gabonapelyheket gyártó cégek sokáig elhitették az emberekkel, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Azonban a tények azt mutatják, hogy amíg az ember edzés után a megfelelő ételeket fogyasztja, a teste megkapja a szükséges tápanyagokat.

Február végéről nyárra halasztották a nagy biokiállítást

A regisztrált kiállítók kérésének eleget téve, illetve a tervezhetőség érdekében úgy döntöttek a szervezők, hogy a február végi időpontról július 26–29-re halasztják a nürnbergi Biofach – Vivaness kiállításpárost.

Élelmiszerbiztonságot támogató kutatást végeztek uniós támogatással

Az élelmiszerbiztonságot támogató kutatást végeztek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán, a nemzetközi program keretében azt vizsgálták, hogy a kukorica feldolgozása során megjelenő, penészgombák által termelt méreganyag, a fumonizin mikotoxin milyen egészségi kockázatokkal jár az élelmiszerláncban.

Méhmérgezés ellen – ellenméreg-etetés?

A Nature Food nevű nemzetközi tudományos magazin 2021. májusi számában amerikai tudósok meglepő vizsgálatról számolnak be. A tudományos lapok színvonalának egyik jellemzője manapság, hogy nem olvasható el a teljes szöveg ingyen, legfeljebb, ha fizetünk érte. Ne adjon érte senki egy fillért se, nem éri meg! Mi megszereztük, és a nagyon „tudományos” vizsgálatról az alábbiakban beszámolunk.

Hét egyszerű lépés a tudatos étkezés felé

Változtassuk meg életmódunkat anélkül, hogy ténylegesen diétáznánk. Lehet, hogy nehéz elhinni, de már pár apró változtatással tehetünk az egészségünkért és elindulhatunk a tudatos táplálkozás felé vezető úton.

Örömforrás a szarvasgomba

A fekete szarvasgombának sok rajongója van, kiderült, akik szeretik valószínűleg nem csak a különleges ízét kedvelik, hanem a benne található boldogsághormon is erősíti a kötődésüket.

Istállóból konditerem

Egy angliai Derbyshire megyében található farm szarvasmarhaállományában 2001-ben ütötte fel fejét a száj- és körömfájás betegség.

A hosszútávú együttműködésben rejlik a mezőgazdaság jövője

Nehezen tervezhető a mezőgazdaság jövője, de a magyar termelők helyzetén sokat javíthatnak a fejlesztési források - mondták a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Mezőgazdasági és élelmiszeripari szakosztály szerdai online konferenciájának előadói.

10 nélkülözhetetlen, magas K-vitamin tartalmú élelmiszer

Hacsak nem vagyunk mélyen elmerülve a táplálkozás világában, valószínűleg kevésbé ismerjük a K-vitamint, mint a C-, az A- vagy a B-vitamin-komplexet. A K-vitamin alapvető szerepet játszik a szervezet működésében, főként a véralvadásban, a csontanyagcserében, valamint a szív és az erek működésében, hiánya például vérzési zavarokat, csontritkulást és szív- és érrendszeri megbetegedéseket okozhat.