Back to top

Propolisztinktúra emésztőszervi fertőzésekre, gyomorfekélyre

A propolisztinktúra remekül használható emésztőszervi fertőzések, gyomorfekély ellen, melynek az egyre sűrűbben jelentkező reflux lehet az egyik jele. A propoliszról kimutatták ugyanis, hogy jelentősen csökkenti a gyomorfekélyt okozó Helicobacter pylori baktériumot.

Emésztőszervi panaszok, reflux, gyomorfekély esetén:

A gyomor- és nyombélfekélyek többségét, nem a stressz, hanem a Helicobacter pylori baktérium túltengése okozza.[i] A propolisz tinktúra képes jelentősen visszaszorítani a Helicobacter pylori-t[ii].

Saját tapasztalatom szerint, amennyiben étrendünkön és életmódunkon is sikerül változtatnunk hosszantartó javulás következik be.

Két napos böjttel összekapcsolt propolisz-kúra három hétig hetente megismételve nálam megszüntette az egyre erősebbé váló gyomorfekély tüneteit és a szinte minden táplálék után jelentkező refluxot, mely körülbelül 2 évig megkeserítette az életemet. Paleo, továbbá glutén- és tejmentes diétára átállva ezután sem a fekély fájdalma sem a reflux nem jelentkezett. Ennek már több mint tíz éve.

A kúra a következőképen néz ki: három héten keresztül minden héten: 2 napig reggelire vagy tízóraira 2 db (egy perces) lágytojás – ha a refluxunk erős, (akkor csak a tojássárgáját kanalazzuk ki a lágytojásból), fél órával étkezés után egy-két ujjnyi vízben 30-35 csepp propolisztinktúra.

Az éhségérzetünket napközben vízzel vagy gyógyteákkal (édesítés nélkül) csillapíthatjuk.

Ezután 12-14 óra között egy-két ujjnyi vízben ismét 30-35 csepp propolisz, majd 18-20 óra között ismét 30-35 csepp propolisztinktúra. Figyelem: ez a mennyiség a 20-25%-os propolisz tinktúrára vonatkozik, 5-10%-os esetén számoljunk kétszer ennyi cseppel! 

Figyelem: betegség, étrendváltás, kúrák előtt konzultáljunk háziorvosunkkal!

E részlet a Méhek ajándéka című könyvből származik.

 

Ajánljuk még:

Mitől gyógyhatású a méz

 

[i] Warren JR, Marshall B (June 1983). "Unidentified curved bacilli on gastric epithelium in active chronic gastritis". Lancet. 1 (8336): 1273–5. doi:10.1016/S0140-6736(83)92719-8

[ii] Baltas N1, Karaoglu SA2, Tarakci C2, Kolayli S3 Effect Of Propolis In Gastric Disorders: Inhibition Studies On The Growth Of Helicobacter Pylori And Production Of Its Urease. J Enzyme Inhib Med Chem. 2016;31(Sup2):46-50. Epub 2016 May 27.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A propolisz hatóanyagai gátolhatják a koronavírusokat

Megvizsgálták a propoliszban található flavonoidokat, melyek gátolhatják egyes koronavírusok ACE2 receptorokhoz való kötődését. A legnagyobb kötési energiával a rutin rendelkezik.

Emésztőrendszer és B12-vitamin-termelés

Egy pohár tej a felnőttek számára ajánlott napi B12-vitamin-bevitel nagyjából 46 százalékát tartalmazza. Egy kanadai kutatócsoport megvizsgálta, hogy mi minden befolyásolja a tehéntej B12-vitamin-tartalmát, és hogy miként lehetne optimalizálni és stabilizálni a vitamin mennyiségét annak érdekében, hogy minél jobb hatással legyen a tej az emberi egészségre.

Nem csak a magas neonikotinoid dózisnak kitett méhek pusztulnak el korábban

Egyes kutatók azt állították, hogy a neonikotionidok csak akkor pusztítják a méheket, ha azok hosszabb ideig különösen magas dózisnak vannak kitéve, ami a valóságban általában nem fordul elő. Ezt az állítást cáfolja meg egy kanadai kísérleti tanulmány.

Őshonos fajták gazdasága

A Keszler Családi Gazdaság nem más, mint egy jókora, régimódi „falusi hátsó udvar” – mintegy háromszáz „lakóval”: marha, mangalica, juh, kecske, liba, tyúk és társaik élnek itt. Szintén érdemes megemlíteni a gyümölcsöst, mert őshonos magyar barackfajták is vannak benne, vagy az Otellóból és Izabellából álló „szőlőbirtokot”.

Olívaolajjal az egészségért

Az olívaolaj jótékony hatásait már régóta hirdetik. Ennek azaz oka, hogy nagy mennyiségben tartalmaz egészséges zsírokat, tápanyagot és antioxidánsokat. Az új kutatások szerint, ha olívaolajat adunk az étrendünkhöz, csökkenthetjük az Alzheimer-kór, a szív- és érrendszeri betegségek és a rákos megbetegedések kockázatát is.

Befejeződött a LABOR rendszer fejlesztése

A 2022. január 1-jén átadott utolsó funkciókkal lezárult az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszer kialakítása és üzembe helyezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2021. július 1-jétől több lépcsőben hajtotta végre az ágazat ügyviteli rendszerének átvezetését a digitális térbe.

A koronavírus alatt ez a legveszélyesebb élelmiszer-összetevő az immunrendszer számára

Amikor a koronavírus-járvány első hulláma elérte az Egyesült Államokat, világossá vált, hogy a lélegeztető gépekre helyezett betegeknek számos alapbetegsége volt. Ezek között olyan anyagcserezavarok voltak, mint az elhízás és a cukorbetegség, amelyek száma az elmúlt években az Egyesült Államokban ugrásszerűen nőtt.

Nem a reggeli a nap legfontosabb étkezése

A gabonapelyheket gyártó cégek sokáig elhitették az emberekkel, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Azonban a tények azt mutatják, hogy amíg az ember edzés után a megfelelő ételeket fogyasztja, a teste megkapja a szükséges tápanyagokat.

Február végéről nyárra halasztották a nagy biokiállítást

A regisztrált kiállítók kérésének eleget téve, illetve a tervezhetőség érdekében úgy döntöttek a szervezők, hogy a február végi időpontról július 26–29-re halasztják a nürnbergi Biofach – Vivaness kiállításpárost.

Élelmiszerbiztonságot támogató kutatást végeztek uniós támogatással

Az élelmiszerbiztonságot támogató kutatást végeztek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán, a nemzetközi program keretében azt vizsgálták, hogy a kukorica feldolgozása során megjelenő, penészgombák által termelt méreganyag, a fumonizin mikotoxin milyen egészségi kockázatokkal jár az élelmiszerláncban.