0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Vintage Borbazár, avagy a hegy megy a városba

Boros bolt-buliba invitál október 29-én pénteken este 7 órakor Újlipótváros frissen, a Design Héten megnyitott új showroomja, a Patina a Kresz Géza utcában. A borkóstolós nappali „házibulin” a bútorok, a vintage tárgyak és régiségek mellett a borok és a zene kapnak főszerepet: az estéhez a Borbolt a völgyben a Szent György-hegyről hoz 5 izgalmas tételt.

A borkóstoló után nem csak az élményt, hanem a vintage borospoharat is haza lehet vinni, és borvásárlásra is lesz lehetőség.

A Patina webshop + bemutatóterem Gulyás Zsuzsa lakberendező vintage tárgygyűjteményének ad otthont és bejelentkezés után Újlipótváros szívében bármikor látogatható.

A kezdeményezés célja, hogy a vintage bútorkereskedelem nagyobb figyelmet kapjon az online térben, és a bejeletkezéses rendszerrel kiegészülve pontosan igazodjon a vásárlói igényekhez.

A Patina alapítója és tulajdonosa lakberendezőként, régóta gyűjti a különleges régiségeket és vintage tárgyakat, amiket ezúttal megvételre is kínál. A raktár és árukészlet hétről-hétre frissül, és gazdagodik újabb és újabb vásárfiával. „Munkám során többnyire másodkézből való, vintage bútorokkal és kiegészítőkkel dolgozom, amelyeket egyedi és új darabokkal kombinálok. Hiszek az eklektikában és abban, hogy minden tárgynak lelke van.

A célom, hogy az általam berendezett otthonokban helyet kapó csodás, felújított tárgyak életciklusát meghosszabbítsam, hiszen a jó design kortalan.”

Budavári Dóra számos balatoni boros kezdeményezés alapítója, motorja, mint a Szent György-hegy hajnalig, a Gasztrohegy, vagy társaival együtt a Balaton Camino. 4 éve félig le is költözött a Balaton mellé, a szőlőhegyre, így gyakran ingázik Újlipótváros és a Szent György-hegyi birtok között. A hegyen a présház aljában 2021 nyarán nyitotta meg a Borbolt a völgyben üzletet, melynek szlogenje: „Nagy borok, kis helyen”.

A bolt célja, hogy összegyűjtse a környék legizgalmasabb tételeit, így a vásárló akár egy kartonnal is hazavihessen a hegy válogatott boraiból. „Ez egy pop-up borbolt, tulajdonképpen a konyha egyik részében nyílt, úgy szoktam mondani, hogy a világ legkisebb borboltja. De pont ez adja az intimitását, a kedvességét, a beavatottság érzését.

A belépők mindig érdeklődőek, sokat kérdeznek, ha kedvük van, egy borral letelepednek a teraszon, vagy a diófa alatt. Itt aztán lehet élvezni a csendet és a nyugalmat, sokan órákig maradnak, mások csak visznek pár bort a kirándulás után.

Hogy milyen borokat válogattam össze? Nem titkoltan a kedvenceimet. Van sok különlegesség, pet-nat, pezsgő, nyerspezsgő, narancsbor, vannak fehér birtokborok, házasítások, elsőosztályú olaszrizlingek és természetesen kéknyelű, hárslevelű, furmint is, valamint pár vörös tétel. A kínálat 95%-ban a hegy borászainak tételeiből kerül ki” – mondja Dóra, akinél idén nyáron már több kerti borkóstoló volt, és jövőre is tervez.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu