0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Nők vidéken

Van egy mondás, amely szerint Ginger Rogers ugyanazokat a lépéseket táncolta végig, mint Fred Astaire, csak tűsarkúban és hátrafelé.

Hasonló a helyzet, ha az ember lánya vállalkozó. A vállalkozói lét már önmagában sem könnyű pálya, pláne, ha mellette több más fronton is meg kell felelni. A vállalkozást, a családot nem egyszerű összeegyeztetni. Jó, ha van egy olyan közösség, ahol hasonló cipőben járókkal tapasztalatot lehet cserélni, ki lehet beszélni az aktuális témákat, vagy éppen csak kikapcsolódni jó társaságban.

Ilyen közösség a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál működő Női Vállalkozói Klub. A közösség 2016. márciusában alakult tizenegynéhány nő részvételével, akik között

a fodrásztól az agrárgazdálkodón át a középvállalkozási ügyvezetőig nagyon sokféle vállalkozó található

– mondta el Thurzó Ágnes, a kamara sajtóreferense. Az évek során rengeteg közös programot szerveztek, elsősorban speciálisan nőknek szóló előadásokat, tréningeket. De kézműveskedés, kirándulás, városnéző séta is szerepelt már a közös tevékenységek sorában. A héten például halloween tököt faragtak.

A klubtagok valamennyien elfoglalt vállalkozók, így természetesen nem mindig tud mindenki részt venni az eseményeken, de a kapcsolatot folyamatosan tartják egymással és a kamarával.

A klub nemrég megválasztott új elnöke Tárkányiné Máli Orsolya, az ásványvíz-kereskedelemmel foglalkozó Markunion Kft. ügyvezetője. Célként fogalmazta meg a klub taglétszámának bővítését és további informatív, vonzó programok szervezését.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál évek óta hasonlóan aktív klubélet folyik másik három szakmai klubban is: az informatikai-, a minőségügyi és a Humán Erőforrás Szakmai Klubban.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu