0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Fenntartható innovációkkal lehet nevezni

Fenntartható innovációkkal összesen 1 millió eurónyi támogatásra pályázhatnak kezdő európai vállalkozások az EIT Community Booster programban - közölte a programot irányító Európai Innovációs és Technológiai Intézet (The European Institute of Innovation and Technology, EIT).

A díjon a program nyertesei, összesen 20 vállalkozás osztozik majd egyenlő mértékben. A támogatásokat részben közvetlen kifizetésként kapják, részben olyan szolgáltatásokon keresztül, amelyekkel növekedési pályára állhatnak.

Olyan cégek jelentkezését várják, amelyek a városi élet, az ipar, a klímaváltozás, az élelmiszer-ágazat, jólét, egészség, életminőség területén kínálnak nemzetközi piacokon is versenyképes, de fenntartható megoldásokat.

A közlemény szerint az EIT Community Booster öt alprogramból áll. Az EIT Digital Accelerator a digitális átalakuláshoz kapcsolódó kezdeményezéseket, a Clean Cities ClimAccelerator az egészségesebb és tisztább városi környezetet eredményező újításokat, az EIT Food Accelerator Network a mezőgazdasági, élelmiszeripari vállalkozásokat támogatja. Az EIT Manufacturing Accelerator a gyártási folyamatok, a EIT Urban Mobility Accelerator pedig a nagyvárosi életmód átalakítását ösztönzi.

Jelentkezni december 17-ig lehet. A kiválasztás szempontjairól a program honlapján lehet tájékozódni.

A pályázat kapcsolódik az „új európai Bauhaus” kreatív és interdiszciplináris kezdeményezéshez, amely a művészet, a kultúra, a társadalmi befogadás, a tudomány és a technológia határán keres megoldásokat az EU fenntartható jövőjére. A kezdeményezés célja kézzelfoghatóvá tenni az életterekben a zöld megállapodás szellemiségét, és kollektív erőfeszítésre szólítja fel az érdeklődőket, hogy álmodjanak és építsenek meg egy

fenntartható, befogadó és „szép” jövőt, amely az értelem és az érzelem igényeit egyaránt kielégíti.
Forrás: MTI