Ahogy a szakember egy a héten Budapesten tartott borbemutatón elmondta, ezen a területen nem lehet sokat termelni, ami a minőségre kényszeríti.
A 3,5 hektáros birtokot bio művelésben tartja – bár már 1985 óta, akkor még külföldön élve, az ökogazdálkodás elkötelezett híve.
Elmondása szerint sok kritika éri, hogy nem „magyar” borokat készít, de úgy tartja, a fajtákat a meghatározó termőhelyükön tapasztaltak szerint kell előállítani, miközben a badacsonyi terroire úgyis lenyomatot hagy a boron. A burgundi stílust Burgundiában tanulta, ma is nagy hatással van rá.
A spontán erjesztés mellett alacsony kénnel – de nem kénmentesen – dolgozik, szíve szerint tojásfehérjével derítene, miközben nem híve a szűretlen boroknak.
A boroknál a komplexitásra törekszik. A fehérek ne legyenek alkohol hangsúlyosak, s rozéból is inkább a provance-i stílus mellett tette le a voksát.
Kóstolva a borokat, János von Beöthy iskolát teremtett. Nem híve a könnyen emészthető, populáris boroknak, szeretné, ha elgondolkodtatnák, vélemény formálásra késztetnék a fogyasztót. A kezei közül kikerülő nedűk olyanok, mint maga a borász: határozottak, nyíltak, ugyanakkor szókimondók.