0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Melyik festményen szerepel házikedvencünk?

Több mint 10 ezer műalkotás között lehet kikeresni a háziállatunk hasonmását a Google Arts & Culture nevű szolgáltatásával.

Új funkcióval bővítette a Google az Arts & Culture nevű szolgáltatását, amelyhez azok a múzeumok nyújtanak segítséget, amelyekkel a keresőcég partneri viszonyban van. A fejlesztés a Kisállat-portrék (Pet Portraits) nevet viseli, és ez az első olyan gépi tanulással működő fejlesztés, amellyel háziállatunk hasonmását kereshetjük ki több mint 10 ezer műalkotás között – írja a hvg.hu.

A fejlesztés használatához előbb le kell tölteni a Google Arts & Culture alkalmazást. Ezt megnyitva a kamera a gombra nyomva egy felvételt kell készíteni a kedvencünkről.

A rendszer ezután a számítógépes algoritmus segítségével azonosítja a fotón szereplő állatot, egy másik pedig összehasonlítja azt a múzeumi gyűjteményekben szereplő több ezer műalkotással.

A folyamat célja, hogy a rendszer megtalálja azt a képet, amely a legjobban hasonlít a kereséshez indított fotóra.

A Google szerint összesen hét állatcsoportban kereshetünk hasonmásokat: kutyák (beleértve a farkasokat, rókákat), macskák (beleértve a tigriseket, oroszlánokat és más nagymacskákat), madarak, halak, hüllők, lovak, nyulak.

A Google Arts&Culture szolgáltatása iOS és Android rendszerű okostelefonokra tölthető le.

Forrás: hvg.hu