0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hasznos eszközök a kézben! – Stihl 30.

November 15-én ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját az Andreas Stihl Kft. A Stihl International GmbH első kelet-európai leányvállalataként, már az alapítás évében 18 kereskedő cég szavazott bizalmat a vállalkozásnak, s azóta sokan csatlakoztak a viszonteladói körből, napjainkban 160 kereskedelmi – és szervizpartnerrel állnak kapcsolatban, s mintegy 330 értékesítési helyen kínálják eszközeiket.

Bakon Gábor, a cég ügyvezetője, az ünnepi alkalomból tartott tájékoztatón kiemelte, a három évtizedben a megfogalmazott céljaikból jottányit sem engedtek, a pandémia miatti gazdasági kihívások ellenére 10 millió forintnyi nyereséggel zárták a szezont.

Szentesi Levente, a cég marketing igazgatója elmondta, a Stihl Vállalatcsoport 2021 január és augusztus között közel 12 százalékkal tudta növelni forgalmát, s a dolgozói létszám sem fogyott, hanem 7,3 százalékkal, 19,5 ezer főre nőtt.

Nem csak az akkumulátoros eszközök piacán sikerült fejlődést elérniük, de a sokak által leírt benzinesek területén is. A világon hét országban találunk gyártó üzemet, s gőzerővel folyik a fejlesztés is.

A Stihl waiblingeni központjának fejlesztése, bővítése zajlik, s 2023-ban nyílik meg a három szintes Stihl Világ, amely nem csak bemutatja a cég – és termékeinek – közel 100 éves történetét, egyben tudásközpontként is működik.

Az ünnepi eseményen bemutatták a piacon jelenleg elérhető legerősebb akkumulátoros motorfűrészt, a Stihl MSA 300-at. Ehhez fejlesztették ki az AP 500 S akkumulátort, amely nem csak kis súlyával, hanem innovatív technológiájának köszönhetően nagyobb teljesítményével, hosszabb élettartamával számíthat érdeklődésre.

Digitális megoldásokon is dolgozik a cég, így kerül piacra az Advace ProCOM intelligens fülvédő, amely lehetővé teszi akár 16 headset összekapcsolását még zajos környezetben is.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu