Back to top

Hasznos eszközök a kézben! - Stihl 30.

November 15-én ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját az Andreas Stihl Kft. A Stihl International GmbH első kelet-európai leányvállalataként, már az alapítás évében 18 kereskedő cég szavazott bizalmat a vállalkozásnak, s azóta sokan csatlakoztak a viszonteladói körből, napjainkban 160 kereskedelmi – és szervizpartnerrel állnak kapcsolatban, s mintegy 330 értékesítési helyen kínálják eszközeiket.

Bakon Gábor, a cég ügyvezetője, az ünnepi alkalomból tartott tájékoztatón kiemelte, a három évtizedben a megfogalmazott céljaikból jottányit sem engedtek, a pandémia miatti gazdasági kihívások ellenére 10 millió forintnyi nyereséggel zárták a szezont.

Bakon Gábor és Szentesi Levente a tájékoztatón
Bakon Gábor és Szentesi Levente a tájékoztatón
Fotó: viniczai

Szentesi Levente, a cég marketing igazgatója elmondta, a Stihl Vállalatcsoport 2021 január és augusztus között közel 12 százalékkal tudta növelni forgalmát, s a dolgozói létszám sem fogyott, hanem 7,3 százalékkal, 19,5 ezer főre nőtt.

Nem csak az akkumulátoros eszközök piacán sikerült fejlődést elérniük, de a sokak által leírt benzinesek területén is. A világon hét országban találunk gyártó üzemet, s gőzerővel folyik a fejlesztés is.

A Stihl waiblingeni központjának fejlesztése, bővítése zajlik, s 2023-ban nyílik meg a három szintes Stihl Világ, amely nem csak bemutatja a cég – és termékeinek – közel 100 éves történetét, egyben tudásközpontként is működik.

Az ünnepi eseményen bemutatták a piacon jelenleg elérhető legerősebb akkumulátoros motorfűrészt, a Stihl MSA 300-at. Ehhez fejlesztették ki az AP 500 S akkumulátort, amely nem csak kis súlyával, hanem innovatív technológiájának köszönhetően nagyobb teljesítményével, hosszabb élettartamával számíthat érdeklődésre.

Digitális megoldásokon is dolgozik a cég, így kerül piacra az Advace ProCOM intelligens fülvédő, amely lehetővé teszi akár 16 headset összekapcsolását még zajos környezetben is.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Megnyílt a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök részvételével, koncerttel vette kezdetét hétfőn este a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a Hungexpón, amelynek már a szervezésénél is kiemelt szempont volt a fenntarthatóság - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) export növeléséért felelős helyettes államtitkára.

Mely élelmiszerekből lehet hiány jövőre? (I. rész)

2020 egy kihívásokkal teli évtizedet indított el. Az emberek élete komoly változáson ment keresztül egy globális világjárvány megjelenésével, és ezzel együtt bizonyos élelmiszerekből hiány is fellépett. Sajnos az élelmiszerhiány a világ számos országában folytatódott, és úgy tűnik, hogy a jövő évben sem lesz még vége…

Magán tejfeldolgozás és saját értékesítés

Nagy Péter édesanyja ragaszkodott a márkanévhez. A valaha tejtermeléssel is foglalkozó cég ma már csak tejet dolgoz fel, hogy a termékeket maga forgalmazza. A hosszúpályi székhelyű Hajdúsági-Tej Kft. Nagyné és Fiai Tej-Tejtermékek márkanév alatt gyárt és forgalmaz tejtermékeket.

Telivér-utánpótlás Dióspusztáról

A versenyistállókba szeptembertől folyamatosan érkeznek a másfél éves telivérek, akik a következő generációt képviselik jövőre a lóversenypályákon. A német, angol, francia és ír importok mellett meghatározó szerepet játszanak a magyar tenyésztésű lovak.

Javában zajlik az őszi faültetési program a településeken

Országban minden településnek lehetősége van saját erdő létrehozására is, a támogatások kihasználhatósága érdekében a pályázat beadási határideje kitolódott 2022. december 31-ig - hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára pénteken Dunabogdányban, a Településfásítási Program faültetésén.

Meglódultak a vállalkozások és a feldolgozóipar

A harmadik negyedévben folytatódott a beruházások bővülése, 12,4 százalékkal nőtt a volumen a Covid19-járvány által súlyosan érintett egy évvel korábbihoz képest. A vállalkozások körében 21,8 százalékkal nőttek a beruházások, ugyanakkor az azok 13 százalékát realizáló költségvetési szerveknél a fejlesztések lényegesen, 11,7 százalékkal visszaestek - ismertette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Különleges aromájú belga gyömbér

Az egyik belgiumi szupermarket kiváló minőségű, friss és helyben termesztett gyömbért kínál. A fenntartható módon, növényvédő szer használata nélkül nevelt gyömbérnek erősebb az íze, mint az importált árunak, állítja a forgalmazó vállalat.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba

Sok hasznos és értékes információval gazdagodhatnak a termelők, kereskedők akkor, ha a virágértékesítési szezont követően jut idő a tapasztalatok kiértékelésére.

A Fülöp-szigetek ideiglenesen korlátozza a Vietnamból származó rizs behozatalát

A Fülöp-szigetek, a világ egyik legnagyobb rizsimportőre, lépéseket tesz a Vietnamból származó gabona behozatalának ideiglenes korlátozására, pont az aratás közepette - közölték a héten.

Német védelem a fatolvajok ellen

A jeladókat és a telematikai eszközöket is bevetik a Németországban a fatolvajok ellen.