0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A 10 legmegbízhatóbb, legbátrabb házőrző kutya

Mivel a kölyökkutyák iránti kereslet a koronavírus-járvány óta egyre inkább növekszik, mutatunk pár kutyafajtát, amelyek tökéletesek azok számára, akik bátor házőrzőt keresnek.

A leendő gazdik dolga nem egyszerű, ugyanis 221 különböző fajtájú, törzskönyves kutya közül lehet választani, ezért rengeteget kell azon gondolkodnunk, hogy melyiket is válasszuk.

Az aktív életmódot folytatóknak érdemes lehet egy nagyobb méretű kutyát választaniuk, míg az allergiásoknak hipoallergén kutyát érdemes keresniük.

Vannak, akik olyan kutyát szeretnének találni, akitől nagyobb biztonságban érezhetik magukat otthonukban, és mivel sok házőrző kutya szeretetteljes és hűséges is, kiváló családi kedvencek lehetnek.

Íme a 10 legnépszerűbb és legimádnivalóbb házőrző jelölt!

Német juhászkutya

A német juhászkutyák nem véletlenül népszerűek a rendőrség és a hadsereg körében.

Éberek, gyorsak, erősek, és remek őrző-védő kutyák.

Rendszeresen szerepelnek az éves top 10 kedvenc brit kutya listán, emellett szeretetteljesek és remekül bánnak a gyerekekkel.

Staffordshire Bull Terrier

Egy másik rendkívül népszerű választás a Staffordshire Bull Terrier az Egyesült Királyságban. Ezeket a kutyákat eredetileg harcra tenyésztették, és bátor, kompakt, izmos és kitartó házőrző kutyákká váltak. Emellett hihetetlenül hűségesek és szeretetre méltók.

Akita

Az akita eredetileg Japánból származik, ahol a család védelmezőjeként tisztelik, és

az idegenekkel szembeni rendkívüli ébersége és bizalmatlansága azt jelenti, hogy bízhatunk benne, biztonságban leszünk.

Emellett játékosak és szeretik az emberi társaságot.

Ausztrál juhászkutya

Az ausztrál juhászkutyát szülőhazájában, Ausztráliában a hátországban található farmok őrzésére használták, és az ausztrál juhászkutyák olyan bátor fajták, amilyen szépek, ezen felül remekül kijönnek a kisgyerekekkel is.

Boxer

A Németországban vadászkutyának tenyésztett boxer nagyon komolyan veszi a családja védelmét, de emellett nagyon ragaszkodó is.

Rottweiler

A fajta, amely néha rossz hírnévre tesz szert agresszivitása miatt.

Egy jól nevelt rottweiler csak akkor mutat agressziót, ha ő, az otthona vagy a családja veszélyben van.

Amikor nem őrkutya szolgálatban vannak, nyugodtak, magabiztosak, szeretetteljesek és játékosak.

Bullmastiff

A Bullmastiff egy olyan fajta, amely hírnevét pont a kifejlett házőrző tulajdonságának köszönhet. A XIX. századi vadőrök birtokainak őrzésével foglalkozott. Szolgálaton kívül szeretetteljes és nyugodt, bár néha kevésbé toleráns más kutyákkal szemben.

Dobermann Pinscher

Az USA-ban dobermann pinscher néven is ismert dobermann egy gyors és nemes fajta, amelyet az American Kennel Klub „összehasonlíthatatlanul rettenthetetlen és éber” fajtának nevez.

Beauceron

A vörös „harisnyája” miatt Bas Rouge-nak is nevezett Beauceron egy olyan kutya, amelyet eredetileg állatok terelésére használtak Közép-Franciaországban. Ma már a világ egyik legjobb őrző-védő kutyájaként ismert, többek között a különösen kifinomult a hallásának köszönhetően.

Tibeti masztiff

A tibeti masztiff a hideg éghajlathoz szokott. Jellegzetes, vastag szőrzetéről ismert, hűséges és szeretetteljes a gazdájához és annak családjához, de a nemkívánatos személyeket nem látja szívesen.

 

A cikk egy angol cikk fordítása. Természetesen számos magyar kutyafajta létezik, akik szintén remek házőrzők. 

 

 

Forrás: scotsman.com