0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Üzleti és mezőgazdasági ismereteket tanulnak a gazdálkodó hölgyek

Elindult a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat által kezdeményezett és a Magyar Női Unió szervezésében megvalósuló „TalentA Magyarorország-2021 Oktatási és támogatási program”, amely 24 női gazdálkodónak nyújt lehetőséget vezetői készségeik, üzleti és mezgazdasági ismereteik fejlesztésére.

Elindult a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat által kezdeményezett és a Magyar Női Unió szervezésében megvalósuló „TalentA Magyarorország-2021 Oktatási és támogatási program”, amely 24 női gazdálkodónak nyújt lehetőséget vezetői készségeik, üzleti és mezgazdasági ismereteik fejlesztésére.

A TalentA Programban az agrárium irányába nyitott, a közösségek fejlesztése és a fenntarthatósági törekvések iránt elkötelezett női gazdálkodók vehetnek részt.

A programba Magyarország egész területéről érkeztek be jelentkezések, a mezőgazdaság különböző területein dolgozó gazdálkodóktól – ökológiai gazdálkodással, zöldség- és gyümölcstermesztéssel, állat- és baromfitenyésztéssel, sajtkészítéssel, méhészettel és kertészettel foglalkoznak a résztvevők.

A közel féléves, ingyenes többlépcsős online program november 23-án indult közösségszervezési készségfejlesztéssel, vállalkozási, pénzügyi, marketing és mezőgazdasági ismeretek átadásával zárul 2022. márciusában. Az első etap – a 17 alkalmas online képzés – neves szakemberek támogatásával valósul meg.

Az oktatói gárdához a Corteva Agriscience hazai szakemberei is csatlakoznak, hogy a mezőgazdasági területén alkalmazott innovatív szemléletű jó gyakorlatokat megosszák a résztvevőkkel.

A képzést követően a résztvevőknek lehetőségük van pályázni a Corteva által nyújtott bruttó 3.250.000 forintra, amely a következőképpen oszlik meg a pályázók között: az első helyezett bruttó 1.500.000 forint, a második helyezett bruttó 1.000.000 forint, harmadik helyezett pedig bruttó 750.000 forint támogatást nyer. Az első három helyezett projektjeinek megvalósítását egy 6 alkalmas mentorálás is támogatja.

„Sokszínű csapat gyűlt össze a programba, olyan női gazdálkodókat összegyűjtve, akik motiváltak gazdálkodásuk és tudásuk fejlesztése iránt. A Corteva, mint kutató fejlesztő vállalat elhivatott az innováció iránt, folyamatosan törekszik a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok kifejlesztésére és ezen tudás átadására. Nagyon örülök, hogy sikerült megvalósítani a TalentA programot Magyarországon, megtiszteltetés számomra, hogy a koordinátora lehetek, ezzel is támogatva a magyar női gazdálkodókat.”- mondta Kollár Krisztina, a Corteva Agriscience magyarországi vállalati kommunikációs munkatársa

A TalentA Programot a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat alapította, melynek célja a termelők és a fogyasztók életminőségének javítása, fenntartva ezt a folyamatot az eljövendő generáció számára.

A Program része a Corteva 2030-as fenntarthatósági céljainak, amelynek egyik célkitűzése a nők mezőgazdasági szerepvállalásának erősítése és támogatása. A TalentA 2019-ben indult Spanyolországban, ezt követően 2020-ban Ukrajnában és mára több Európai országban is megvalósult – köztük Romániában és Oroszországban – és idén indult Portugáliában és Magyarországon. Több mint 500 női gazdálkodó képzését és fenntartható mezőgazdasági törekvését támogatta már a program szerte Európában.

További információkért látogasson el a https://talentahu.org/ oldalra.

Forrás: Corteva Agriscience sajtóközlemény