0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Várják a véleményeket a fagyasztott zöldségek-gyümölcsök jó higiéniai gyakorlatához

Elkészült „A gyorsfagyasztott növényi eredetű (zöldség, gyümölcs) termékek jó higiéniai gyakorlatához” útmutatónak, a Magyar Hűtőipari és Konzerv Szövetség tagvállalataival, valamint a Campden BRI Magyarország szakértőivel (egyben, mint szerkesztőkkel), mint ipari munkacsoporttal egyeztetett új változata.

Az útmutató frissített változata elsősorban a Listeria monocytogenes keresztszennyezés minimalizálására, annak kezelésére vonatkozó fontos elvárásokat, ajánlásokat tartalmazza. Az erre vonatkozó részt az 5.8 fejezet tartalmazza (106. oldaltól). Az útmutató-tervezet IDE kattintva érhető el.

A Jó Higiéniai Gyakorlat Útmutatók alkalmazása önkéntes, a vállalatok segítségéül szolgál. Azonban az itt leírt elvárásoktól való eltérést – a kockázatok elemzése alapján – indokolni kell egy esetleges hatósági ellenőrzés során.

Az útmutató elfogadásának általános menetrendje, hogy az ipari szakértők bevonásával elkészített tervezetet a Hatóság szakértőivel, illetve az iparág képviselőivel történő egyeztetés követi.

Amennyiben észrevétele van az útmutatóval kapcsolatban, azt 2021.12.07-ig a hamori.judit@nak.hu e-mail címre küldje meg, lehetőség szerint egyértelműen megjelölve, hogy mely szövegrészre vonatkozik. Az észrevételeket megküldjük az útmutató szerkesztőinek.

Forrás: nak.hu