Back to top

Új kutatás-fejlesztési igazgató az AGCO/Fendt-nél

Walter Wagner (60), az Engineering for Fendt Tractors korábbi alelnöke veszi át január 1-től az AGCO kutatás-fejlesztési igazgatói posztját a leköszönő Dr. Heribert Reitertől – áll a társaság kiadónkhoz eljuttatott közleményében.

Walter Wagner
Walter Wagner
Fotó: AGCO/Fendt
„Nagyon örülünk Walter Wagner kinevezésének. Tapasztalt fejlesztőmérnök és régóta tagja a Fendt vezetői csapatának” – mondja Christoph Gröblinghoff, az AGCO/Fendt igazgatótanácsának elnöke. 

Walter Wagner szerszámkészítő szakon végzett, mielőtt a Kempteni Alkalmazott Tudományok Egyetemén mérnöki tudományokat és tervezést tanult. 1988. október 1-től a Fendt fejlesztési osztályán dolgozott tervezőként. 1999-ben nevezték ki a Fendt Farmer 200 és 300 széria fejlesztési részlegvezetőjének. Jelentős szerepe volt a 200-as sorozat továbbfejlesztésében, a Fendt 200 Vario megalkotásában.

Walter Wagner 2013 óta a Fendt traktorok fejlesztési vezetője, 2019 óta pedig az Engineering for Fendt Tractors alelnöke volt.

Kelvin Bennett, az AGCO fejlesztési alelnöke szerint: „Walter Wagner kiváló fejlesztőmérnök. A Fendt világméretű sikere jelentős mértékben neki köszönhető. A bajorországi Allgäu régióban nőtt fel, gazdálkodó családból származik, így olyan technikai fejlesztésekre összpontosít, amelyek javítják és megkönnyítik ügyfeleink munkáját. Ez tökéletesen beleillik az AGCO új, „a farmer az első” elnevezésű ügyfélközpontú stratégiájába."

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/AGCO

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Új Amazone ekék Mosonmagyaróvárról

Új, nagy területteljesítményű, hét-, nyolc- és kilencfejes váltvaforgató ekék gyártásába kezdtek az Amazone mosonmagyaróvári üzemében, az egykori Vogel-Noot ekegyárban.

Januártól Euroleasing néven folytatják működésüket a Magyar Bankholding lízingtársaságai

A Magyar Bankholding fúziós folyamatainak lépéseként az idei év első napjával az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing, valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága integráltan, Euroleasing név alatt folytatják működésüket - közölte a Magyar Bankholding az MTI-vel hétfőn.

Adventi traktorok vonultak Domaszéken

Sem az eső, sem a hideg nem tántorította el a domaszéki gazdákat attól, hogy a harmadik adventi vasárnap díszes felvonuláson vegyenek részt traktorjaikkal Domaszék utcáin.

Megújult a Deutz-Fahr 6 TTV traktorszériája

A Deutz-Fahr a traktorok széles skáláját gyártja 50 és 350 lóerő közötti teljesítménnyel, szinte mindenféle feladatra. Az elmúlt időszakban sorra újította meg az egyes szériákat. Most a DF 6000-esen volt a sor.

Kreatív holland gazda igazodik a termőföldhöz és megoldást talál a felmerülő problémára

Azt gondolhatnánk, hogy a traktorok vaskerekei a múlt relikviái. Semmi sem áll távolabb az igazságtól, mert egy holland gazdaságban éppen ez a megoldás javítja a traktor húzóerejét, amikor nagyon nehéz agyagos talajon dolgozik.

Együtt a szarvas és a medve

A John Deere felvásárolta a szilícium-völgyi Bear Flag Robotics startupot, amellyel egyébként 2019 óta együttműködik a vállalat önvezető (autonóm) traktorok fejlesztésében.

Önjáró traktorok

A japán Yanmar motor- és traktorgyártó vállalat évek óta kísérletezik autonóm, vagyis vezető nélküli traktorokkal. Egyszerre négy YT-szériába tartozó erőgépet is bemutatott a közelmúltban a vállalat.

Újdonságok a SIP-től

A szálastakarmány-betakarító gépek és a szervestrágyaszóró pótkocsik széles választékát gyártja Szlovénia legnagyobb mezőgazdasági gépgyártó vállalkozása, a Sempeter székhelyű Strojana Industrija (SIP), amelynek elődjét 67 éve alapították.

Az AGROTEC Magyarország Kft. és a Magyar Honvédség kooperációja

Az AGROTEC Magyarország Kft. 10 db New Holland T5.110 EC típusú traktort és hozzá 40 db négyféle munkagépet adott át a Magyar Honvédségnek 2021. október 4-én.

Hibrid traktort mutattak be

A litván Auga vállalatcsoport, Európa egyik legnagyobb bioélelmiszer-gyártó cége mutatta be a világ első biometán-elektromos hibrid traktorát, amit a mezőgazdaság okozta légszennyezés csökkentése érdekében fejlesztettek ki.