0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Új kutatás-fejlesztési igazgató az AGCO/Fendt-nél

Walter Wagner (60), az Engineering for Fendt Tractors korábbi alelnöke veszi át január 1-től az AGCO kutatás-fejlesztési igazgatói posztját a leköszönő Dr. Heribert Reitertől – áll a társaság kiadónkhoz eljuttatott közleményében.

„Nagyon örülünk Walter Wagner kinevezésének. Tapasztalt fejlesztőmérnök és régóta tagja a Fendt vezetői csapatának” – mondja Christoph Gröblinghoff, az AGCO/Fendt igazgatótanácsának elnöke. 

Walter Wagner szerszámkészítő szakon végzett, mielőtt a Kempteni Alkalmazott Tudományok Egyetemén mérnöki tudományokat és tervezést tanult. 1988. október 1-től a Fendt fejlesztési osztályán dolgozott tervezőként. 1999-ben nevezték ki a Fendt Farmer 200 és 300 széria fejlesztési részlegvezetőjének. Jelentős szerepe volt a 200-as sorozat továbbfejlesztésében, a Fendt 200 Vario megalkotásában.

Walter Wagner 2013 óta a Fendt traktorok fejlesztési vezetője, 2019 óta pedig az Engineering for Fendt Tractors alelnöke volt.

Kelvin Bennett, az AGCO fejlesztési alelnöke szerint: „Walter Wagner kiváló fejlesztőmérnök. A Fendt világméretű sikere jelentős mértékben neki köszönhető. A bajorországi Allgäu régióban nőtt fel, gazdálkodó családból származik, így olyan technikai fejlesztésekre összpontosít, amelyek javítják és megkönnyítik ügyfeleink munkáját. Ez tökéletesen beleillik az AGCO új, „a farmer az első” elnevezésű ügyfélközpontú stratégiájába.”

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/AGCO