0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Elektromos kamiont állít forgalomba egy magyar cég az Aldinak

Az Aldi a magyarországi kiskereskedelmi cégek közül elsőként állít napi rendszeres forgalomba e-kamionokat a WIN Capital segítségével.

A magyarországi élelmiszer-áruházláncok közül elsőként elektromos kamionokat állít üzembe az Aldi, amelyek üzletei napi áruellátását biztosítják majd – írj a portfolio.hu. Az első kamion – egy nyergesvontató– még 2021-ben üzembe áll az Aldi biatorbágyi logisztikai központjánál. A nyergesvontatót eredetileg dízelüzeműként helyezték forgalomba, majd a teljes hajtáslánc átalakítása és akkumulátorokkal történő kiegészítése után vált a jármű kizárólag elektromos meghajtásúvá.

Az akkumulátorok minősége és mennyisége garantálja az eddigiekkel megegyező teljesítményt és nyomatékot, így a szerelvény nem veszített a hasznos teherbírásából, továbbra is akár 24 tonna áru elszállítására alkalmas.

Az elektromos kamion egy töltéssel 200 kilométert tud megtenni, és mindössze 2 óra alatt 100 százalékra tölthető az akkumulátora. Az elektromos hajtás egyetlen nyergesvontatónál havonta mintegy 3600 liter üzemanyag-megtakarítást jelent a dízelüzemű változathoz képest, és havi 13,7 tonnával kevesebb a lokális CO2-kibocsátása a járműnek. Az első kamion a Budapesten és Pest megyében található Aldi-egységeket fogja napi szinten áruval ellátni, a későbbiekben pedig újabb e-teherautó csatlakozik a flottához.

Forrás: portfolio.hu