A hideg időszak beköszöntével kiemelt figyelmet kell fordítanunk az arcbőr hidratálására, mivel a kiszáradás idő előtti ráncosodáshoz vezethet.
Ezért fontos a hidratálás, nehogy a keletkező ráncok túlságosan elmélyüljenek, a bőr pedig érzékennyé váljon.
Vessük be a házi praktikákat!
Nemcsak a gasztronómiában használhatjuk a mákot és a diót, hanem arcpakolást is készíthetünk belőlük, ugyanis esszenciális zsírsavtartalmuk miatt segítenek a bőrnek ellenállóbbá válni. Emellett rengeteg értékes tápanyag van még bennük, például E- és B-vitamin, melyek a sejtregenerálódásban játszanak nagy szerepet – erről a Coloré cikkében olvashat bővebben.
A keveréket arcmaszkként vigyük fel a megtisztított bőrre, és 10-15 percig hagyjuk hatni. Hetente egy-két alkalommal érdemes használni, hogy tartós hatást érjünk el vele.