0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Bővülő kínálat: XXII. Országos rozé borverseny

Kényszerű egy éves kihagyás után december 6-án, hagyományosan Miklós napján rendezték meg a XXII. Országos rozé borverseny. Ezúttal 284 mintával neveztek a borászatok, rozé, siller, és gyöngyöző borok minőségének megmérettetésére.

A bíráló bizottság tagjai – a hagyományoknak megfelelően – most is Miklós nevű borászok, valamint a rozé boraikkal már többször aranyérmeket nyert szakemberek voltak. A borverseny elnöki tisztét Dr. Kállay Miklós, a MAE Szőlészeti és Borászati Intézet emeritus professzora látta el.

A bírálat 8 bizottságban zajlott, majd minden bizottság legjobb borát a 8 elnök újra bírálta, kiválasztva 2021-es évjárat legjobb magyar rozé borát, mely a Gál Szőlőbirtok és Pincészet Gál Rozé bora lett.

2021 időjárása minden tekintetben megfelelt a kiváló rozé borok megalkotásához. Ezt a lehetőséget a borász kollégák maximálisan kihasználva jobbnál-jobb rozékat alkottak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 79 bort értékeltek aranyéremre a borbírák. Jó hír a fogyasztóknak, hogy a rozé borok kínálata egyre jobban bővül. Megjelentek a magasabb alkohol tartalmú, mélyebb színű, testesebb, hosszabb élettartamú, valamint az intenzíven fajtajelleges rozék és sillerek. Ugyanakkor a kékszőlőből készült fehér borok, az egész könnyed selyem rozék is fantasztikus élményt nyújtottak. Javasoljuk: mihamarább mindenki személyesen tapasztalja ezt meg.

Mint hosszú évek óta – stílszerűen – Törökszentmiklóson, december 6-án, hagyományosan Miklós napján rendezték az Országos rozé borverseny.

A verseny célja a rozé és siller borok, gyöngyöző borok, pezsgők propagálása, fogyasztókkal minél szélesebb körben történő megismertetése, piacra jutásuk elősegítése.

A fogyasztók tájékoztatása a sajátos készítési technológiáról, melynek köszönhetően a rozé és siller borok egyedülálló módon egyesítik a kékszőlőből származó zamatgazdagságot a fehérborok frissességével, üdeségével.


 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu