0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Globális szén-dioxid-gazdálkodási programot indít a BASF Mezőgazdasági megoldások divíziója

A BASF Mezőgazdasági megoldások divíziója globális szén-dioxid-gazdálkodási programot indít, amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy csökkentsék CO2-kibocsátásukat.

A mezőgazdaság a globális CO2-kibocsátás mintegy 20%-áért felelős, ezért a szén-dioxid-hatékonyság szempontjából jobb mezőgazdasági gyakorlatok jelentősen hozzájárulhatnak az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez. A BASF olyan programot hoz létre, amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy nyomon kövessék a CO2-kibocsátást csökkentő intézkedéseiket, és jobban kihasználhassák azok előnyeit.

A vállalat ezzel is hangsúlyozza, hogy igyekszik hozzájárulni az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez.

A globális szén-dioxid-gazdálkodási program a BASF Mezőgazdasági megoldások divíziójának arra irányuló kötelezettségvállalását fogja támogatni, hogy 2030-ig 30%-kal csökkentse az egy tonna terményre jutó szén-dioxid-kibocsátást a búza, a szója, a rizs, a repce és a kukorica esetében. A BASF 2022-től kezdődően szakaszosan indítja el a programot.

A globális szén-dioxid-gazdálkodási program a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat támogatja, és elősegíti a BASF portfóliójának minél előnyösebb felhasználását a gazdák körében. Ez a vetőmagoktól, illetve az innovatív kémiai és biológiai növényvédő szerektől kezdve a digitális gazdálkodásig és a műtrágyakezelési megoldásokig számos területet lefed. A programot a fejlesztések irányítására és értékelésére szolgáló fenntarthatósági eszközök fogják erősíteni, amelyek segítik a gazdálkodókat abban, hogy megfelelő döntéseket hozzanak a fenntartható gazdálkodási gyakorlatuk során.

A program abban fogja támogatni a gazdálkodókat, hogy csökkentsék a gazdaságon belüli kibocsátásokat, és növeljék a talaj szénlekötését.

Ezen túlmenően a BASF ki fogja építeni azt a globális keretrendszert, amely lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy elismert tanúsítóktól szén-dioxid-krediteket szerezzenek, amely a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére tett erőfeszítéseik eredményeként második bevételi forrást jelent majd.

A gazdálkodók fontos szerepet játszanak az üvegházhatású gázok nulla nettó kibocsátásának elérésében és a globális felmelegedés visszafogásában. A BASF programja holisztikus megközelítést alkalmaz a nagyobb hozam elérése érdekében, és még jobban támogatja a gazdálkodókat abban, hogy rugalmasabbá tegyék a mezőgazdasági műveleteket és növeljék a termelékenységet.

„Globális szén-dioxid-gazdálkodási programunk elindítása a fenntartható mezőgazdaság iránti szilárd elkötelezettségünk bizonyítéka. Az egész világon lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy növeljék a talaj egészségét, csökkentsék a kibocsátást, megkössék a szén-dioxidot, és egyúttal jutalmat kapjanak az éghajlatváltozás elleni küzdelem során tett fenntarthatósági erőfeszítéseikért” – fejtette ki Vincent Gros, a BASF Mezőgazdasági megoldások elnöke.

A BASF Mezőgazdasági megoldások divíziója a közelmúltban megkezdte első többéves szabadföldi kísérleteit.

Ezek a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokra, illetve a szén-dioxid talajban történő megkötésére összpontosítanak, és az a céljuk, hogy már a gazdaság szintjén csökkentsék a kibocsátásokat. A kísérletek eredményei olyan ajánlatokhoz kidolgozásához fognak vezetni, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy a xarvio® platform digitális gazdálkodásban kínált előnyeit, valamint a vállalat nemzetközileg elismert fenntarthatóságértékelő eszközét, az AgBalance®-ot az adatok értékelésére és a fenntarthatóság javítását célzó megalapozott döntések meghozatalára használják.

Michael Wagner, a BASF Mezőgazdasági megoldások divízió Észak-Európáért felelős alelnöke nagy lehetőségeket lát a programban: „Aktívan támogatni kívánjuk a gazdálkodókat a CO2-kibocsátás csökkentésében. AgBalance® eszközünkkel mérjük a gazdaságok CO2-lábnyomát, hogy optimalizálási javaslatokat tudjunk tenni.

A partnerekkel végzett első kísérletek ígéretes megtakarítási potenciált mutatnak, és segítenek abban, hogy a mezőgazdasági termelés még inkább klímabaráttá váljon.”

2022-ben a BASF kiterjeszti már meglévő ügyfél- és értéklánc-együttműködéseit, és aktívan keresi majd az olyan új partnerségeket, amelyek a szén-dioxid-gazdálkodást is felölelik.

Forrás: BASF Hungária Kft.