0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Turistaszállás karbonlábnyom nélkül

A Telki határában található Anna-lak még a 20. század elején épült, ám a hajdani erdészlak évtizedekig zárva volt a túrázók előtt. A közelmúltban a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program segítségével felújították, így újra várja a Budai-hegységben túrázókat.

A tölgyekkel körülvett, napfényes és mintegy ötezer négyzetméteres réten álló Anna-lak magával ragadó hangulatát jól jellemzi, hogy a Fekete István-regények illusztrátora, Csergezán Pál szeretett alkotóhelye és kívánsága szerinti végső nyughelye is itt található. A közismert természetfestő síremlékét a tisztás szélén álló fák őrzik.

A korszerűsítés előtt az Anna-lak egyidőben csak 10 fő számára nyújtott szállást, a Pilisi Parkerdő fejlesztéseinek köszönhetően azonban már négy szoba alkalmas az éjszakai pihenésre.

Így a pótágyazással akár egy kisebb osztály (20-22 fő) többnapos kirándulásának, környezeti nevelési programjának is helyszíne lehet. A több vendég kiszolgálása érdekében a vizesblokkok száma egyről háromra nőtt, a konyha és a szobák pedig új bútorokat kaptak, ezáltal komfortosabb körülmények várják az ide látogatókat. A környezeti fenntarthatóságot szem előtt tartva, a ház áramellátását teljes egészében megújuló energiából, napelemek segítségével biztosítják, 2,8 kW összteljesítménnyel.

Bővebb információk: www.parkerdo.hu

Forrás: A Mi Erdőnk