0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Öt kutyafajta, akik igazi társak a mindennapokban

Ha a bezártság megtanított minket valamire, az a társaság fontossága. Mivel számtalan ember nézett szembe a hónapokig tartó elszigeteltséggel, az Egyesült Királyságban tavaly március óta több mint 3 millió háztartás lett háziállat-tulajdonos.

Nem titok, hogy a kutyák tökéletes négylábú társak, és szeretetük túlmutat azon, hogy csak társaságot nyújtanak. A szeretettel és tisztelettel kezelt kutyák, attól kezdve, hogy megvigasztalnak éjszaka, hogy a szabadban való tartózkodásra ösztönöznek, hogy oda bújnak a gazdájukhoz, könnyen életre szóló barátokká válhatnak. Ugyanakkor nem szabad félvállról venni a döntést, hogy egy bolyhos barátot hozunk otthonunkba, ez hosszú távú elkötelezettséget jelent.

Ha olyan kutyát szeretnénk, amely teljesen új szintre emeli az „ember legjobb barátja” kifejezést, akkor egy családbarát kutyafajtára van szükségünk. Ezek azok a kutyák, amelyek jól érzik magukat egy emberi falkában.

A családbarát kutyák kevésbé érdekeltek a terelésben és az őrzésben, sokkal inkább az köti le a figyelmüket, hogy velünk üldögéljenek.

Rendkívül szeretetreméltók, szívesen tesznek eleget a kívánságoknak, és felettébb társaságkedvelők. Ezek az ebek mindig mellettünk maradnak, akár a ház körül dolgozunk, tévézünk, sétálni megyünk, így hát tökéletes háziállatok az egyedül élők számára.

Az alábbi felsorolás segítséget nyújt a leginkább hozzánk illő fajta kiválasztásában, amennyiben az a prioritás, hogy társaságot nyújtson a leendő négylábú családtag.

Cavalier King Charles Spániel

Ezt a bájos kutyafajtát nyugodt természetéért és meleg temperamentumáért szeretik, ami megbízható társunkká teszi őket.

A King Charles gondozásának kulcsa, hogy ez a kölyök utál hosszú ideig egyedül maradni,

és a gazdája nagyfokú társaságára van szüksége ahhoz, hogy boldoguljon.

Máltai selyemkutya

A máltai selyemkutya az egyik legszelídebb kistestű kutyafajtának számít, és leginkább arról ismert, hogy könnyedén beszoktatható egy gyermekes családba is.

Az intelligens, engedelmes és ragaszkodó máltai selyemkutya gyorsan hozzászokik a rengeteg figyelemhez, és pontosan tudja, hogyan kell azt viszonozni.

Tökéletes a társaságra vágyó gazdik számára.

Chihuahua

Bár ezek az apró méretű kutyák híresek lehetnek arról, hogy kissé vehemens természetűek, a chihuahua valójában nagyon nyugodt temperamentummal rendelkezik. A legboldogabb pillanatokat akkor élik át, amikor a gazdájuk ölében kuporognak.

A chihuahuák hajlamosak nagyon rövid időn belül erős köteléket kialakítani a gazdáikkal, akiket mindennél jobban imádnak. Így az együtt töltött percek mindegyikét élvezik.

Ez a fajta egyformán jól alkalmazkodik a házban vagy lakásban való élethez, de gyorsan riadót fúj, ha új ember lép a területre. A chicuahuák óvatosak lehetnek az idegenekkel szemben, ezért már egészen kicsi koruktól kezdve szocializálni kell őket, hogy kialakuljon a barátságos viselkedésük.

Francia bulldog

A francia bulldog ideális társ, köszönhetően nyugodt és barátságos temperamentumának.

Méretükből adódóan ezeknek a kutyusoknak nincs szükségletük óriási helyre vagy hatalmas kertre, ami nagyon közkedveltté teszi őket a lakásban élők körében.

A francia bulldogok kiegyensúlyozott személyiséggel rendelkeznek, ami tökéletes választássá teszi őket azok számára, akik szeretetteljes családbarát kutyák keresnek.

Shih Tzu

A történelem során ez a fajta volt a kínai császárok kedvence, ebből ered az a feltételezés is, hogy a Shih Tzu Tibetből származik.

A múltban számtalan alkalommal akadályozták meg a potenciális betolakodók bejutását a területükre, ugyanis ezek a kiskutyák rendszeresen riadót fújtak, amikor veszélyt éreztek… ráadásul nagyon sikeres öl melegítők is voltak.

Az emberi társ ma már elengedhetetlen a Shih Tzuk számára, akik imádják, ha ölelgetik őket.

 

Forrás: www.hellomagazine.com