0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Hivatalosan is bejelentették, elmarad az Agritechnica

A minap számoltunk be róla, hogy a német agrarheute.com forrásai szerint már csak a bejelentés van hátra, gyakorlatilag eldőlt, hogy elmarad Európa legnagyobb agrárgépes kiállítása. Időközben hivatalosan is kiadták a sajtóközleményt, legközelebb 2023 novemberében lesz lehetősége a szakmának Hannoverben találkozni.

A koronavírus-járvány aktuális németországi és nemzetközi alakulásával indokolták a szervezők a súlyos döntést. Mint írták,

az utazási korlátozások és egyéb, ezzel összefüggő hatósági rendelkezések árnyékában nem adottak egy ilyen nagyságrendű nemzetközi kiállítás lebonyolításnak keretfeltételei.

A kiállítók és partnereik, illetve a dolgozók egészségénél semmi nem lehet lényegesebb.

A minden páratlan év novemberében megrendezett Agritechnica a világ vezető agrárgépes rendezvénye. Eredetileg most is a szokásos november végi időpontra hirdették meg abban a reményben, hogy addigra rendeződhet a helyzet, azonban az újabb hullám miatt először a február végi, március eleji hétre halasztották, majd most kénytelenek voltak törölni. „Végtelenül sajnáljuk, már csak azért is, mert számos kiállító kifejezetten az Agritechnicára időzítve áll elő egy-egy innovációval” – nyilatkozta Freya von Czettritz projektvezető, hozzátéve, hogy az innovációs díjak nyerteseinek kihirdetése éppen emiatt nem maradt el.

A következő Agritechnica időpontja 2023. november 12–18., a helyszín a szokásos hannoveri vásárközpont; de addig is, novembertől 2022 március végéig fut a kiállítás digitális kiegészítő szolgáltatása, ahol tájékozódni lehet az agrárgépes cégek kínálatáról, fel lehet venni a kapcsolatot cégekkel és gazdálkodókkal, illetve online eseményeken is részt lehet venni.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu