0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Már szériában gyártják a New Holland T6.180 Methane Powert

Az „Év fenntartható üzemű traktora” kategóriában kétszer is díjat nyert a utóbbi hónapokban a New Holland sűrített földgázzal, illetve tisztított és sűrített biogázzal üzemeltethető, kis szén-dioxid-kibocsátású erőgépe, amit június óta sorozatban gyártanak a vállalat basildoni gyárában.

A biogáz- és más zöld programokban részt vevő mezőgazdasági üzemek részéről igen nagy az érdeklődés iránta. A traktorban a CNHi-csoporthoz tartozó Fiat Powertrain (FPT) motorgyár új fejlesztésű, környezetbarát, 6,7 literes, 175 lóerős, 6 hengeres NEF 6.7 NP gázmotorja szolgáltatja a teljesítményt. A Powershift sebességváltó 17/16 fokozattal rendelkezik, és 2,28–50 km/h sebességtartományt fog át.

A traktor hátsó TLT-je három fokozatú (540/540E/1000 f/min), hátsó hidraulikus függesztőművének terhelhetősége 7,864 tonna.

A traktor üzemanyagtartályában 185 liter nagy metántartalmú sűrített földgáz fér el, és a mellső függesztőszerkezeten még egy 250 literes gáztartályt el lehet helyezni. A 435 liter gázzal akár
10 órás munkavégzésre képes az erőgép. A New Holland két zéró karbonkibocsátású, energiafüggetlen gazdaságot is működtet Olaszországban és Nagy-Britanniában. Mindkét tesztgazdaságban helyben keletkező szerves anyagokból termelnek biogázt, amit helyben tisztítanak és sűrítenek. A gázzal üzemeltetik a farmokhoz tartozó erőgépparkot, és a szükséges villamos energiát is biogázból állítják elő.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság