0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Közös kampány

Az Egészségügyi Világszervezet felmérése szerint a világ lakosságának több mint negyede nem mozog eleget, és az európaiak mindössze 14,3%-a fogyaszt naponta öt vagy több adag gyümölcsöt vagy zöldséget. Ennek megváltoztatása az egyik legnagyobb egészségügyi kihívás Európában. Ezért indult a CuTE Healthy – Egészséges Európa gyümölcsökkel és zöldségekkel kampány.

Az európai zöldség- és gyümölcstermelőket, valamint kereskedőket képviselő FruitVege­tab­lesEUROPE, valamint spanyol, francia és lengyel zöldség-gyümölcstermelőket tömörítő szakmai egyesületekből álló CuTE Healthy konzorcium az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló kampánnyal kívánja előremozdítani a fontos ügyet.

Inmaculada Sanfeliu, a FruitVegetablesEUROPE alelnöke kiemelte, azért indították el a mozgalmat, hogy felhívják a figyelmet a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztásának előnyeire, és népszerűsítsék az Európában termesztett termékeket.

A kampány nemcsak az Európai Unióból származó termékek reklámozását szolgálja, hanem segíti az európai fogyasztók tájékoztatását is az egészségesebb életmóddal, egészségesebb táplálkozással kapcsolatban. A kampányhoz számos élsportoló is csatlakozott.

Forrás: Kertészet és Szőlészet