0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

A Corteva Agrisecience támogatja a befogadó közösségeket

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat támogatta a Rejtett Kincsek Down Egyesületet. A támogatás a Corteva befogadás, sokszínűség és méltányossági törekvéseinek erősítésére valósult meg, amely szorgalmazza az esélyegyenlőségi törekvéseket lokálisan és világszerte.

A Corteva Agriscience csatlakozott a Rejtett Kincsek Down Egyesület által meghirdetett Felemás zokni futam – egy elfogadóbb világért programhoz, amely egy online jótékonysági sportprogram volt az Egyesület javára. A különböző távokat lehetett gyalog, futva és biciklivel teljesíteni a novemberi hónap folyamán. A Corteva dolgozói aktivizálták magukat és felemás zoknit húztak, majd kétlábon, vagy kétkeréken nekiindultak a kitűzött távoknak, ezzel is felhívva a figyelmet a társadalmi sokszínűségre.

“Vállalatunk számára fontos a közösségek támogatása és a dolgozók bevonása támogatási célkitűzésinkbe, ezért az év során több olyan önkéntes lehetőséget kínálunk nekik, amelyekbe becsatlakozhatnak.

A Corteva-nál egy olyan vállalati kultúrát alakítottunk ki, ahol támogatjuk egymást és a körülöttünk élőket. Fontosnak tartjuk az esélyegyenlőséget elősegítő innovatív programok és szervezetek támogatását, akik közösségeink jólétéjért dolgoznak.” – mondta Borsos László a Corteva Agriscience magyarországi ügyvezető igazgatója.

„Nagyon örültünk amikor megkeresett minket a Corteva, hogy csatlakozna az online kampányhoz. Nekünk minden segítség számít és jó volt látni a Corteva dolgozóinak lelkesedését és támogatását a kampány során. Köszönjük!” – tette hozzá a Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke.

A Corteva Agriscience az összetartozás kultúráját építi és lehetőséget kínál az alkalmazottaknak az elkötelezettség, a sokszínűség és az egyenlőség gyakorlatának elsajátítására és fejlesztésére a szervezet minden szintjén, valamint elősegíti a folyamatos párbeszédet az alkalmazottak és a menedzsment között. A vállalat világos célok kitűzésével és az előrehaladás rendszeres nyomon követésével igyekszik változatos képviseleteket elérni a szervezetben. Ennek érdekében a vállalat több üzleti erőforrás csoportot működtet, amelyek lehetővé teszik a munkavállalók tapasztalatainak, tudásának és gyakorlati javaslatainak megosztását a befogadó kultúra kialakításához.

Ezen csoportok közül az egyik kifejezetten a fogyatékkal élő emberek támogatására és a velük való közös munkára hívja fel a figyelmet.

A Corteva Agriscience hisz a közösségek erejében és támogatásukra olyan célokat tűzött ki 2030-as fenntarthatósági stratégiájában, mint az egymillió önkéntes óra összegyűjtése világszerte, vagy a mezőgazdaságban dolgozó nők támogatására létrehozott innovatív oktatási és támogatás program, a TalentA, amely idén Magyarországon is elindult.

Forrás: Corteva Agriscience közlemény