0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 25.

Két gyanúsított majom, több száz kutyagyilkosság

Indiában, Mahárástra államban az erdészeti hatóság szakemberei elfogták azt a két majmot, akiket azzal gyanúsítanak a helyiek, hogy az elmúlt hónapokban több száz kutyakölyökkel végeztek, megtorolva a kutyák általi sérelmeiket.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

A majmok a háztetőkről dobálták le a kölyköket, feltételezések szerint mindezt bosszúból, miután egy majomkölyök a kutyák áldozatául esett.

Egy ázsiai hírügynökség szerint mintegy 250-re tehető a majmok által megölt kutyák száma. A hatóságnak azonban nincs bizonyítéka arra, hogy a majmok megtorlásból cselekedtek volna, és az áldozatok számát sem sikerült felmérni.

Az esetnek egy tényellenőrzéssel foglalkozó cég is utánajárt, és megállapították, hogy annyi bizonyosan igaz, hogy a majmok több kutyát is ledobtak a tetőkről, de szándékosságról és az áldozatok számáról nincs megbízható információ.  

A Times of India közlése szerint több indiai faluban is jelezték a majmok különféle kártételét, termőföldeken való garázdálkodásukat. Ezt egy kárfelmérési folyamat követte, hogy megállapítsák melyek a legkárosultabb területek, a falusiak azonban a majmok kártevőnek való minősítését követelték.

Ez arra utal, hogy az emberek nem néznek jó szemmel a néha valóban agresszív majmokra, így a megtörtént esetek színezése, eltúlzása sem állhat tőlük távol.

Egy helyi állatvédő aktivista is véleményt formált az esetről, szerinte a legtöbb kutyakölyök éhezésben pusztult el. Hozzátette, a majmok a kutyák szőrzetében kerestek rovarok után, amit a földön nem tudtak zavartalanul megtenni, ezért a kölyköket a háztetőkre vitték, ahol a kutyák végül éhen haltak.

Ebből az aspektusból valóban a majmok lelkén szárad a kölykök halála, de nem szándékosságból elkövetett gyilkosságról van szó.

A majmok viselkedésével foglalkozó kutatók tudomása szerint a társas életet élő majmok ugyanúgy képesek bosszút állni, ahogy szívességeket is tesznek egymásnak.

Végül az elfogott majmokat vadrezervátumba szállították, és szabadlábra helyezték őket.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu