Back to top

Szunyókálás Micimackó ágyában, a Százholdas Pagonyban

Ha Micimackó rajongó volt gyermekkorában és a minden vágya az volt, hogy eltöltsön egy kis időt a szeretett mackó házában, akkor most itt a lehetőség az álom valóra váltására.

Ön is melegséget érez a szívén, amikor felidézi Micimackót? Még felnőtt fejjel is nehéz elszakadni a kedvenc mackó és barátai kalandjairól szóló történetektől. Nosztalgiával gondolunk az idilli világra, a gondtalan időkre, amikor az egész világ tele volt melegséggel, örömmel és finom süteményekkel.

Micimackó és állatszomszédai híres meséjének története 1926-ban kezdődött, amikor Alan Alexander Milne meséje először jelent meg a könyvesboltok polcain.

Azóta ez a szeretnivaló mackó gyermekkorunk társává vált, megtanított minket arra, hogy mi a barátság, a szeretet és a finom vacsora. Ki gondolná, hogy a kedves Teddy már a 95. évében jár? A születésnapja alkalmából, mi Micimackó rajongók kapunk ajándékot: a Walt Disney Company és az Airbnb, az egyik legnagyobb online szállásközvetítő közös projektjében valósult meg Micimackó ”élethű” kunyhója a Százholdas Pagonyba, amelyet Bearbnb néven online lefoglalhatunk, és pár éjszakát aludhatunk Micimackó ágyában, elmerülhetünk gyermekkorunk varázslatos világában.

Micimackó kunyhója Angliában, Kelet-sussexi Ashdown Forest környékén található, és úgy néz ki, ahogyan a könyv első kiadásában Ernest Howard Shepard illusztrációin látható. A kialakítását pedig maga Kim Raymond felügyelte, aki harminc éven át rajzolta és volt felelős Micimackó „arculatáért”.

- A Bearbnb egy igazán különleges hely, amely minden Micimackó-rajongónak szól. Életre kelti és tiszteleg eredeti történetei előtt, amelyek oly fontosak voltak számunkra ebben a 95 évben" - mondja a művész.

BearBnB | Airbnb ispirato a Winnie The Pooh

A kunyhó egy olyan hely, amelyet a legapróbb részletekre is odafigyelve hoztak létre. Ott van a jellegzetes csengő, a szerencsepatkó és a híres "Mr Sanders" felirat. Természetesen vannak olyan üvegek is, amelyek csordultig tele vannak aranyszínű folyadékkal, vagyis mézzel. Pontosan úgy érezhetjük magunkat, mint amikor először olvastuk vagy hallgattuk a Micimackóról és barátairól szóló történeteket.

A házirend megengedi a többszöri szunyókálást és egy kis nassolást délelőtt 11 órakor, amikor Micimackó is felfrissült.

Ami a háziállatokat illeti, csak Füles, Tigris, Malacka és Kanga tölthetik ott az éjszakát, esetleg Zsebibaba, Bagoly és Nyuszi. A házban a szállást egy franciaágy biztosítja a földszinten, és két egyszemélyes ágy a félemeleten.

Micimackó kunyhója az Airbnb-n foglalható, és a Százhektáros pagonyban töltött éjszaka minimum 130 dollárba kerül.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Háromszáz év tapasztalatával

A Mecsekerdő Zrt. Árpádtetői Erdészete csaknem egyidős magával az erdész szakmával. Baranya vármegye az 1686-os török uralom alóli felszabadulását követően, I. Lipót király rendelete alapján 1717-ben, a Pétsi fő Templom Uralom Erdei elnevezéssel szervezte meg az önálló erdőgazdaságot.

Somoskői Kirándulóközpont

A Karancs-Medves vidékre érkezőket csodálatos természeti környezetben várja a Salgótarjánhoz tartozó Somoskőn tavaly kibővített turisztikai bázis. Itt, a Medves-fennsík peremén és a közelben található Somoskői vár környékén geológiai érdekességeket, kiállítóhelyeket rejt a táj, amely túrázók és osztálykirándulások kedvelt célpontja.

Nő a sarkvidéki erdőterület – de nem biztos, hogy ez jó

A szibériai rénszarvaspásztor nép, a nyenyecek különös időket élnek. A sarki óceán partján lévő területeiken a tundra lassan olvadásnak indult, és egyre több cserje nő. A fűzfa-félék, melyek eddig csak térdmagasságig nőttek, mára a három métert is meghaladják, és elrejtik a rénszarvasokat.

Második lett az Év erdésze országos versenyen az ÉSZAKERDŐ munkatársa

Az Országos Erdészeti Egyesület által kiírt Év erdésze verseny 14. országos döntőjének házigazdája a Pilisi Parkerdő Zrt. volt. A rendezvény célja évről-évre változatlan: az erdészszakma társadalmi elismertségének növelése, a résztvevők szaktudásának és szakmai felkészültségének gyarapítása.

Éjjel-nappal Somló, ahol 47 pincészet borai mutatkoznak be 30 helyszínen, 2 nap és 1 éjjelen át

Még soha nem kóstolhattak az érdeklődők annyiféle vulkanikus bort a Somlón, mint amennyit idén kínálnak a helyi és a vendég pincészetek, június 17. és 19. között. A Somlói Éjszakai Pincetúra a régió legnagyobb szabadtéri boros-borszakmai eseménye, amely idén kétnapos kulturális fesztivállal egészül ki. A Somló Fesztivállal hagyományt szeretnének teremteni a helyi szervezők.

Utazó ügynökök és neten követhető „dögcédula”

Kincskeresés GPS-szel, ládavadászatra fel! Ha kedveli a vadregényes kirándulóhelyeket, szeret túrázni és kipróbálna egy érdekes játékot, miközben járja az erdőt, a geocaching kiváló lehetőség, akár családi programnak is.

Hajnalig nyitva a Szent György-hegy

Idén ötödik alkalommal várja a sétálva borozókat a Szent György-hegy: június 11-én közel 20 helyszínen lehet majd ismerkedni a heggyel, a helyi borokkal és vendéglátókkal. A házigazdák zenével, finom falatokkal készülnek, de lesz túra és játék is. Olyan pincék is kinyitnak ilyenkor, amiket egyébként nehezebb felkeresni.

Majomhimlő: minden, amit az európai vírusról tudni lehet

Az először az Egyesült Királyságban és Portugáliában észlelt majomhimlőjárvány Spanyolországban is elterjedt, miután nyolc férfi az országban a vírusfertőzéssel összeegyeztethető tüneteket mutatott - derül ki a The Guardian cikkéből.

Bükki konyha extrákkal

Bekénypuszta kincses szigetként bújik meg az erdő mélyén. Kisgyőrből erdészeti magánúton hosszan kanyarogva érjük el az ökoházat, melyet a Turisztikai Látogatóközponttal 2014-ben hozott létre az ÉSZAKERDŐ Zrt. Délbükki Erdészeti Igazgatósága a Bükk-alja egyik legszebb vidékén. Csend, nyugalom, friss levegő, festői szépségű táj, kiemelkedő szolgáltatás, színvonalas étkezés, mini tanösvény. Kell ennél jobb fogadtatás?

Újra BORTRIATLON Badacsonyban!

A rendezvénysorozat keretén belül az év folyamán három különböző hétvégén, három tematikus bortúrával, változatos programokkal, ajánlatokkal, pecsétgyűjtő boros játékkal, számtalan meglepetéssel, ételkülönlegességekkel és jobbnál-jobb badacsonyi borokkal várják a látogatókat.