0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

3+1 érdekesség, amit érdemes tudni a teafaolajról

A teafaolajról nem túlzás azt mondani, hogy igazi ausztráliai különlegesség, amelyet több száz éve használnak az őslakosok, hatását pedig az orvostudomány is elismeri.

Az elsősorban 100 százalékos tisztaságban kapható teafaolaj illata igen jellegzetes, amit nemcsak megfázásra, hanem fertőtlenítés céljából is használhatunk, méghozzá külsőleg, a bőrön alkalmazva.

Értékes hatóanyagai a monoterpén alkoholok, a terpineolok, valamint a cineol, amelyek antibakteriális, antimikrobiális hatásúak, oldják a nyákot, fájdalomcsillapító hatásuk van és elősegítik a sebgyógyulást.

1. A teafaolaj olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek a testszagért felelős baktériumok ellen is nagyon hatásosak tudnak lenni. Ha nem akarunk kemikáliakat tartalmazó kozmetikumokat használni, ebből biztonságos és hatékony dezodor készíthető.

2. Felgyorsíthatja a sebgyógyulást a gyulladás csökkentésével és a fehérvérsejtek aktivitásával.

3. A szépségipar is felfedezte rendkívüli tulajdonságait, ugyanis a bőrön alkalmazva megelőzi a pattanások kialakulását és friss, üde arcbőrt eredményez.

Körömre csepegtetve pedig elpusztítja a gombás fertőzéseket, illetve serkenti annak egészséges fejlődését.

+1. A teafaolaj vízzel és ecettel elkeverve vegyszermentes, univerzális tisztítószer, mely egyszerre fertőtlenít és szagtalanít. A járvány kirobbanása óta a légtér tisztítására is nagyszerű megoldást nyújt, ha a párologtatóba teafaolajat, rozmaringot és borsmentát csepegtetünk.

A témáról bővebben a Coloré.hu oldalán olvashat.

Forrás: Colore.hu