0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Évente 30 millió szál rózsa

Az Anning Northward Flower Industry, a kínai Yunnan Jinyuan Flower Industry leányvállalata energiatakarékos és alacsony szén-dioxid-kibocsátású rózsatermesztési módszerre tért át.

A vállalat virágtermesztő üvegházaiban szakított a hagyományos ültetési módszerekkel, és modern termesztőtelepet, valamint bemutatóházat hozott létre, amely egyaránt helyet ad a kutatás-fejlesztésnek, a vágottvirág-termesztésnek, valamint a szedés utáni feldolgozásnak.

A jünnani üvegházakban teljesen automatizált az öntözés és a tápoldatozás. Mesterséges intelligenciával szabályozzák a hőmérsékletet, a fényt és a páratartalmat. A kártevők ellen biológiai úton védekeznek, nem használnak növényvédő szereket.

A hagyományos termesztésben a prémium minőségű rózsák aránya csupán 30-40%, míg az intelligens üvegházakban akár 60%-ra is növelhető, az éves hektáronkénti 900 ezer virágszál pedig 2,25-2,4 millióra.

A cég 2020-ban nagyszabású beruházásba kezdett, amelynek eredményeképpen Ázsia legnagyobb, egyetlen fajra szakosodott üvegházát építik, több mint 10 hektáron. A tervek szerint évenként körülbelül 30 millió szál virágot tudnak majd szedni.

Forrás: floraldaily.com/Kertészet és Szőlészet