0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Elérhetők a friss a szőlőiskolai szaporítások adatbázisok

A beérkezett szőlőiskolai szaporítási és leltárjelentések alapján frissítette a „Szőlőiskolai szaporítások” című áttekintő táblázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az adatbázis 84 termelő vállalkozás adatait foglalja össze ABC rendben, számba véve az általuk termesztett fajtákat és klónokat.

Célja, hogy segítse az árutermő szőlőültetvények telepítőit a megfelelő ültetési anyagok megtalálásában.

A táblázatban azoknak a partnereknek a 2021-es szaporítási évre vonatkozó adatai találhatóak összesítve, akik hozzájárultak a Nébih honlapján történő közzétételhez.

Az összesítések mennyiségi adatokat nem tartalmaznak: a fajtákat, a klónokat és a termelőket ABC szerinti sorrendben, nem az előállítási volumen sorrendjében mutatják.

A szőlőiskolai szaporítások adatbázis 84 termelő vállalkozás adatait foglalja össze. A szőlőiskolai termékek nagy részét az oltványok adják, sok fajta-alany kombinációval, míg az alany nélkül felsorolt nemes fajták és klónok sajátgyökerű szaporításokat jelentenek, hasonlóan a külön összesített alanyvessző szaporításokhoz.

Az adatbázis közzététele segítséget kíván nyújtani az árutermő szőlőültetvényt telepítőknek az ültetési anyagok kereséséhez.

A táblázat az alábbi linken érhető el: https://portal.nebih.gov.hu/adatbazisok-noveny

A 2021-ben szemlézett szőlőszaporítóanyag-termő ültetvények összesítését később közölik.

Forrás: Nébih