0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Idén a MATE lesz az EFOTT házigazdája

A 22. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás kiemelkedő „agrár-eseménye” volt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) között létrejött megállapodás ünnepélyes aláírása. Az együttműködési dokumentumot prof. Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora, és Dr. Lasztovicza Gábor, az EFOTT Kft. ügyvezetője írta alá.

Lasztovicza Gábor fontosnak tartotta kiemelni, hogy az idei EFOTT a házigazda MATE-val közös elképzelés szerint a legsportosabb és a „legzöldebb” fesztivál, találkozó lesz.

A MATE rektora, Gyuricza Csaba rövid köszöntőjében hangsúlyozta, hogy

a MATE oktatási és kutatási feladatai, munkája mellett kiemelt figyelmet fordít – és fordított mindig – a minőségi szabadidős tevékenységek biztosítására, különös tekintettel a sportra.

Öröm számára, hogy az idén július 13-17-e között Velencén megrendezésre kerülő EFOTT házigazdája lehet a MATE. A találkozó hű lesz a hagyományokhoz, a minőségi szórakoztatás (koncertek, sportesemények stb.), a közösségépítés az alapját képezik a fesztiválnak, de az Egyetem profiljának megfelelően a fenntarthatóság (teljes körű értelmezésben, a hulladékgazdálkodástól a klímavédelmen át a komposztálásig), az ökológiai lábnyom minimálisra csökkentése érdekében, központi eleme lesz a programoknak.

Az agrár-fókuszú Egyetem profiljában központi szerepet kap a vidékfejlesztés, a fenntartható jövő biztosítása; így – a koncertek és szórakozás mellett – ehhez illeszkedő programokkal és praktikus ötletekkel, tippekkel is megismerkedhetnek majd a fesztiválozók, a Találkozó résztvevői.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu