0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Új erdők Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. az elmúlt három évben 45 hektáron telepített új erdőt a vagyonkezelésében lévő területeken. Az Agrárminisztérium 2019-ben meghirdetett Országfásítási Programja keretében mintegy 5 tonna kocsánytalan tölgy makk és 150 ezer csemete került elültetésre. A társaság tervei között szerepel további 40 hektáron ez év folyamán őshonos fafajokból álló, elegyes, változatos erdőterület kialakítása.

Az erdőtelepítési program elősegítése érdekében az elmúlt években

csaknem 500 hektárt meghaladó területen készített a társaság erdőtelepítési kivitelezési tervdokumentációt külső megbízók részére.

Természetesen a támogatási kérelem benyújtásában, a hatósági ügyintézésben, valamint a kivitelezésben és az erdőművelési feladatok végrehajtásában is segítséget nyújt a megrendelőknek.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. felhívja a mezőgazdasági műveléssel gazdaságosan nem hasznosítható földterülettel rendelkező földtulajdonosok, földhasználók, mezőgazdasági vállalkozások, önkormányzatok és nem utolsósorban a magánszemélyek figyelmét, hogy

az elmúlt években jelentős mértékben megnövekedett az igénybe vehető támogatás összege és mértéke.

Az „Erdősítés támogatás VP5- 8.1.1-16” című felhívásban találhatók a részletek, de az érdeklődők számára szívesen áll rendelkezésre az erdőgazdaság. A társaság szakemberei nagy tapasztalattal, elhivatottsággal és szakértelemmel vállalják az erdőtelepítések irányítását a tervezéstől a kivitelezésen át a fenntartásig.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt. közlemény