Back to top

Istállóból konditerem

Egy angliai Derbyshire megyében található farm szarvasmarhaállományában 2001-ben ütötte fel fejét a száj- és körömfájás betegség.
„2001-ben nagy csapás érte a Hilton város melletti családi gazdaságunkat.” – meséli Beccy.

(illusztráció)
(illusztráció)
Fotó: Pixabay.com
Beccy Salmon édesapja közel 160 tejelő szarvasmarhát tartott a farmon és mindemellett szántóföldi növénytermesztéssel is foglalkoztak.

Történt mindez 2001-ig, amikor a gazdaságukat megtámadta a száj- és körömfájás betegség.

A vírus miatt az állomány nagy része elpusztult. A szántóföldi növénytermesztés továbbra is megmaradt, az állomány csökkenése miatt viszont már jó pár épületet nem használtak.

Beccynek támadt egy ragyogó ötlete és az épületegyüttes egy részét edzőteremmé alakította át.

"Néhány épületet már nem tudtunk úgy használni, ahogy azt korábban, úgyhogy ideje volt más megoldás után nézni.” – mesélte Beccy.

Tette mindezt a környékbeliek legnagyobb örömére, a nyitást követően ugyanis rendszeres lett a terem látogatása.

A teremben csoportos edzéseket is tartanak reggel 7-től 8 óráig. Ezt követően természetesen egyénileg is lehetőség van a testmozgásra vágyóknak. A járvány miatt a korábbiakhoz képest sokan már csak otthon edzettek, Beccynek köszönhetően viszont egy részük visszatért a közösségbe.

Beccy vendégei nem győznek neki hálálkodni, amiért lehetővé tette számukra a kikapcsolódás ezen hasznos formáját.

 

Forrás: 
bbc.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Mentsük a nyár ízeit: fűszernövények tartósítása

A kiskertekben termesztett fűszernövényeket nemcsak tavasztól őszig használhatjuk. Még a fagyok előtt „megmenthetjük az ízeket”, hiszen ha tartósítjuk ezeket, akkor egész télen át segítségünkre lesznek a konyhában.

Ezért ne együnk túl későn

Az elhízás az amerikai felnőtt lakosság mintegy 42 százalékát érinti, és hozzájárul a krónikus betegségek, köztük a cukorbetegség, a rák és más betegségek kialakulásához. Kutatók most azt vizsgálták, hogy az evés időpontja miként befolyásolja az energiafelhasználásunkat, az étvágyunkat és a zsírszövet molekuláris útvonalait.

Sváb gasztronómia a Vértesben

Kis síkság, sok hegy, természeti és épített emlékek, kulturális és gasztrokulturális élmények. Cseresek, szurdokerdők, karsztok váltják egymást. Röviden így jellemezhetnénk a Vértest. Mindennek tetejébe Kőhányáspusztán ékszerdobozként várja a vendégeket a Vérteserdő Zrt. Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaháza.

Újabb segítséget kapott a tejelő szarvasmarha ágazat

Sikerrel zárult a tejelő szarvasmarha ágazat állatjóléti támogatásának meghosszabbítása.

A mikroalgák bőséges, egészséges táplálékot és takarmányt ígérnek bármilyen környezetben

A globális élelmiszer-ellátás számos fenyegetéssel néz szembe, beleértve az éghajlatváltozást, a háborúkat, a kártevőket és a betegségeket. Az emberi szem számára parányi organizmus – a mikroalgák – megoldást jelenthetnek.

30 finom, alacsony szénhidráttartalmú étel, amit a dietetikusok ajánlanak

Manapság az alacsony szénhidráttartalmú diéták népszerűbbek, mint valaha. Jaclyn London, dietetikus szerint fontos megjegyezni, hogy csak azért, mert egy étel szénhidrátot tartalmaz, még nem jelenti azt, hogy egészségtelen. Sőt, a szervezetünknek szüksége van a szénhidrátokra a túléléshez.

Súlyos járvány dúl Indiában: eddig százezer marha veszett oda

Eddig közel százezer szarvasmarha és bivaly hullott el Indiában bőrcsomósodáskór következtében, és több mint 2 millió állat fertőződött meg. A betegség úgy tűnik, egyelőre megállíthatatlanul terjed az országban.

Mi is pontosan a „longevity diéta”, és tényleg tovább fogunk élni tőle?

Talán hallottunk már a longevity, vagy "hosszú élet" diétáról, melynek szabályos követése hosszabb élettartamot ígér, de mi is ez pontosan, és különbözik-e egyáltalán más egészséges étrendektől?

Hogyan válhatna húzóágazattá az élelmiszertermelés?

Át kell gondolni az életképtelen, nemzetközileg versenyképtelen kisgazdaságok támogatását, mivel veszteség az ágazat számára. Ugyanakkor ösztönözni szükséges a termékpályák menti szerveződéseket.

Kínai éttermet függesztett fel a Nébih

Egy budapesti vendéglátó ipari egység ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A feltárt hibák és hiányosságok miatt a szakemberek az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, továbbá 95,3 kg élelmiszert kivontak a forgalomból.