Back to top

Február végéről nyárra halasztották a nagy biokiállítást

A regisztrált kiállítók kérésének eleget téve, illetve a tervezhetőség érdekében úgy döntöttek a szervezők, hogy a február végi időpontról július 26–29-re halasztják a nürnbergi Biofach – Vivaness kiállításpárost.

Fotó: Nürnberg Messe
A nürnbergi vásárközpontban szeptembertől már zajlanak kiállítások, és eddig sikerült is megfelelni az új típusú biztonsági kihívásoknak, de a járvány legfrissebb alakulása miatt mégis úgy döntöttek, hogy átgondolják a terveket a február végére beharangozott Biofach – Vivaness szervezői. A január 14-én megjelentetett sajtóközleményükben

elsősorban arra hivatkoznak, hogy a már korábban regisztrált kiállítók kérésének tesznek ezzel eleget, illetve szeretnék elejét venni a bizonytalanságnak és minden érintett, kiállító és látogató számára tervezhetőbbé tenni a részvételt.

A nyárra halasztott rendezvény küldetése ugyanaz, mint eddig: a biovilág legnagyobb nemzetközi találkozóhelyévé válik ilyenkor Nürnberg, és a biotermékek sehol máshol nem látható sokféleségét sorakoztatják fel a csarnokokban. Csak tanúsított biotermékekkel lehet részt venni, és természetesen a Németországban, illetve Bajorország tartományban érvényes mindenkori járványügyi szabályok betartása mellett.

A két évvel ezelőtti Biofachot már erősen nyomasztotta a koronavírus-járvány előszele, sok volt az üres stand, de még éppen meg tudták tartani Európa komplett lezárása előtt. A 2021-es évben pedig már rutinosan szervezték az online verziót a nürnbergi szakemberek, és nem is sikerült rosszul, közel 14 ezren vettek részt a videókonferenciákon, online meetingeken és chat-platformokon. Ezek pozitív tapasztalatait átmentik az élő kiállításra is, az új rendszerben lesz lehetőség online meetingekre. Mindenesetre azért nem titok, hogy a szervezők is várják a klasszikus kiállítási viszontlátást. Ez most nyárra tolódott,

jegyezzük fel a dátumot: július 26–29.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Újabb tényező drágítja a búzát

India a hétvégén exporttilalmat jelentett be a búzára. Ennek eredményeképpen hétfőn a chicagói tőzsdén még drágább lett a gabona. A lépés tovább szorít az orosz–ukrán háború miatt amúgy is szűkös kínálaton.

Díszes haszonkertek

Neves hazai és külföldi szakemberek közreműködésével rendezték meg a Díszes haszonkertek című, a várak, paloták, kastélyok, udvarházak és egyházi központok kertörökségének múltját és jövőjét körüljáró konferenciát a Várkert Bazárban.

Piros lé karajáron

A hazai sertéstermelők panaszkodnak az emelkedő költségekre, az alacsony átvételi árakra, és arra is, hogy a külföldről érkező importhús leszorítja az árakat. Ez vásárlóként még akár jó is lehet, ha az ember nem fut bele olyan húsba, amiből a sütés végére jóformán semmi sem marad.

Datolya: a tökéletes nassolnivaló, nemcsak édes, de egészséges is

Amikor természetes, édes nassolnivalóra vágyunk, sokan választják az érett barackot, a friss almát vagy a fanyar narancsot. De van egy elfeledett édes finomság, amit sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni, pedig nagy hatással lehet az egészségünkre. Ez a gyümölcs nem más, mint a datolya.

A vegetáriánus gyerekek nem kevésbé fittek, mint a húsevők

Az éghajlatváltozás és az egészséggel kapcsolatos aggodalmak egyre nagyobb méreteket öltő hatása közepette a veganizmus és a vegetarianizmus világszerte egyre nagyobb teret hódít. Azonban olvassa végig, mielőtt arra bátorítja gyermekét, hogy teljesen vegetáriánus legyen.

Éjszakai pincetúrát szerveznek 47 pincészet boraival

Somló Fesztivál kulturális és családi programjaival kiegészülve rendezik meg az idei évtől a Somlói Éjszakai Pincetúrát, amely 30 helyszínen 47 pincészet boraival várja a vendégeket június közepén.

Csibemájast hívtak vissza

Idegen anyag kerülhetett az 500 grammos kiszerelésű Dárdás Csibemájasba, ezért ezt a terméket Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) visszahívja - jelentette be a hivatal szombaton a honlapján.

Hiánycikk lehet a tojás a briteknél

A brit tojástermelők azzal riogatják az ország fogyasztóit, hogyha a kiskereskedelmi láncok nem hajlandóak kompenzálni a termelési költségek emelkedését, akkor veszélybe kerülhet a tojásellátás. Már korábban is kérték a kiskereskedőket, hogy a tojástermeléshez szükséges takarmányok és energia drágulása miatt legalább 40 pennyvel emeljék az egy tucatos kiszerelésű tojás árát.

Káposztafélék háztájiból

Úgy viszik a háztájiból származó káposztát és karfiolt, mint a cukrot – mondta elöljáróban Kovács Tamás, aki Zalaszentgróton termeli ezt a két zöldséget. Tervei szerint hamarosan tovább bővül a paletta: megpróbálkozik a karalábéval is.

Az emberbe átültetett sertésszív fertőzött volt

Az év elején az 57 éves David Bennet történelmet írt, amikor ő lett az első ember, aki sertésszívet kapott transzplantáció során. Bár az eljárás sikeres volt, Bennet nem élt túl sokáig, két hónap után elhunyt. Most a halála okát feltáró vizsgálatok kiderítették, hogy az átültetett szív sertésvírusfertőzéssel volt fertőzött, ez vezethetett Bennet halálához - számolt be az MIT Technology Review.