0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Flormart: elmarad a februári különkiadás

Bár a rendhagyó időpontra, február 9-11-re tervezett Flormart Special Edition szakember-találkozót törölték szervezők, a 2022. szeptember 21-23-ai kiállítást és vásárt a szervezők reményei szerint már személyes jelenlét mellett tarthatják meg.

Szeptember 21-23-án immár 71. alkalommal nyitja meg kapuit Padovában a faiskolák, dísznövénytermelők, virágkötők és tájépítészek nemzetközi szakkiállítása és vására a Flormart. A kiállítás társeseményeként, rendhagyó időpontra, február 9-11-re tervezett Flormart Special Edition szakember-találkozót azonban törölték szervezők a kiállítók és a látogatók egészségének megőrzése érdekében. 

Ugyanakkor február 9-én Phygital néven online konferenciát tartanak, amelyen a tavaly meghirdetett kiemelt témákat is sorra veszik, így egyebek mellett szó lesz a kertészet és virágkertészet jelentőségéről az ökológiai átalakulásban, az ágazat bevonásáról az olasz gazdaságélénkítési tervbe (PNNR), a városi zöldfelületek kultúrájáról és kezeléséről valamint a „Made in Italy” jelentőségének növeléséről külföldön.

A Flormart a zöld ágazat nagy múltra visszatekintő, komoly hagyományokkal rendelkező szakkiállítása, a dísznövénykertészet nemzetközi kirakata, egyben az olasz, illetve nemzetközi dísznövénytermelők, forgalmazók, háttéripari vállalatok komoly üzleti platformja. A tavaly a Padova Hall-lal kötött tízéves megállapodás révén partnerség jött létre, így az esemény továbbra is Padova kiállítási központjában marad.

Az olasz dísznövényszektor a mezőgazdasági termelés körülbelül 5%-át teszi ki, a forgalma pedig mintegy 2,6 milliárd euró. Ennek az 52%-át a cserepes növények és faiskolai termékek adják, a fennmaradó rész a friss vágott virágok és vágó zöldek termesztéséből, értékesítéséből származik.

Forrás: www.magyarmezogazdasag.hu/flormart.it