Back to top

Új vezetők a Borsodinál

A Borsodi Sörgyár idén januártól átalakította ellátási láncért felelős csapatát. Plamen Angelov Denchev, aki korábban a Molson Coors bolgár Haskovo sörgyárát irányította, tavaly év vége óta tölti be az ellátási lánc igazgatói szerepet a vállalatnál, míg Ofella Ildikó január elsejétől csatlakozott gyárvezetőként.

A Borsodi Sörgyár az elmúlt évek során jelentős fejlesztéseket hajtott végre bőcsi gyárában, melynek köszönhetően a Molson Coors regionális központjává válhatott. Az újabb sikerek elérése már a bolgár Plamen Denchev feladata lesz, aki tavaly év vége óta tölti be a Borsodi Sörgyár ellátási lánc vezetői pozícióját.

A szakember több évtizedes tapasztalattal rendelkezik különböző termelési folyamatok irányításában, ebből mintegy 15 éve az FMCG szektorban tevékenykedve.

Fotó: Borsodi Sörgyár Kft.
Denchev 2011 óta dolgozik a Molson Coorsnál, ahol korábban a Haskovo sörgyárat, valamint a teljes bolgár ellátási láncot irányította egészen 2021-ig. Új pozíciójában Szilva Jánost váltja.

Plamen Denchev célja, hogy tovább erősítse a Borsodi Sörgyár ellátási lánc területét, melynek eredménye a gyártósortól a polcokig, vagy éppen a sörcsapig megmutatkozik: „Minden új kihívás elé izgalommal tekintek, de a végén számomra az elért eredmények a legfontosabbak, ezt pedig megédesíti, ha egy remek csapattal közösen érhetem el.”

Az új igazgató elkötelezett az iránt, hogy a Borsodi Sörgyárnál egy erős vezetői csapatot hozzon létre az ellátási lánc területén, amely képes a cég kulturális értékeinek megőrzése mellett is kiemelkedő eredményeket elérni. A szakember biztos benne, hogy sikerrel tudnak építeni a korábbi években kialakított erős alapokra és elért eredményekre.

A jövőben az ellátási lánc működésének és fejlesztésének közös újragondolásán fog dolgozni.

„Számomra a megfelelő csapatdinamika a legfontosabb a közös célok elérése érdekében. Nem tudom megígérni, hogy megtanulok magyarul, de mindent megteszek ezért. Szerencsére mindig is könnyen tudtam alkalmazkodni, jelenlegi nyelvtudásom is lefedi a legfontosabbat: egészségetekre!” – tette hozzá az utolsó szót már magyarul a bolgár szakember.

Denchev arról is beszámolt, hogy bár sok hasonlóság van a két ország sörpiaca között, de a kiszerelésekben jelentős a különbség. Magyarországon elsősorban az újrahasznosítható dobozos kiszerelés a jellemző, így nem véletlen, hogy az elmúlt években a Borsodi Sörgyár modernizálta csomagoló gépsorát és bővítette gyártási kapacitását.

Fotó: Borsodi Sörgyár Kft.
Idén januárban a Borsodi Sörgyár ellátási lánc csapatához gyárvezetőként csatlakozott Ofella Ildikó. A szakember korábban olyan vállalatoknál töltött be hasonló szerepet, mint a Coca-Cola, a Sole, az Alföldtej, vagy a Lactalis.

Új szerepköre kapcsán kiemelte a fejlesztések és a folyamatosan alakuló fogyasztói igényeknek való megfelelés fontosságát:

„A fejlesztés, a változás, a preferenciák követése a sörpiac egyik fontos sajátossága és kihívása. Jómagam is mindig keresem az új, érdekes sör ízeket. Az elmúlt években azt láthatjuk, hogy egyre színesebb lett a sörös polcok kínálata. Ez jól tükrözi a gyártók válaszát a fogyasztók változó igényeire, illetve azt, hogy miként befolyásolja az innováció a fogyasztói szokásokat.”

Forrás: 
Borsodi Sörgyár Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Újabb tényező drágítja a búzát

India a hétvégén exporttilalmat jelentett be a búzára. Ennek eredményeképpen hétfőn a chicagói tőzsdén még drágább lett a gabona. A lépés tovább szorít az orosz–ukrán háború miatt amúgy is szűkös kínálaton.

Piros lé karajáron

A hazai sertéstermelők panaszkodnak az emelkedő költségekre, az alacsony átvételi árakra, és arra is, hogy a külföldről érkező importhús leszorítja az árakat. Ez vásárlóként még akár jó is lehet, ha az ember nem fut bele olyan húsba, amiből a sütés végére jóformán semmi sem marad.

Datolya: a tökéletes nassolnivaló, nemcsak édes, de egészséges is

Amikor természetes, édes nassolnivalóra vágyunk, sokan választják az érett barackot, a friss almát vagy a fanyar narancsot. De van egy elfeledett édes finomság, amit sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni, pedig nagy hatással lehet az egészségünkre. Ez a gyümölcs nem más, mint a datolya.

A vegetáriánus gyerekek nem kevésbé fittek, mint a húsevők

Az éghajlatváltozás és az egészséggel kapcsolatos aggodalmak egyre nagyobb méreteket öltő hatása közepette a veganizmus és a vegetarianizmus világszerte egyre nagyobb teret hódít. Azonban olvassa végig, mielőtt arra bátorítja gyermekét, hogy teljesen vegetáriánus legyen.

Éjszakai pincetúrát szerveznek 47 pincészet boraival

Somló Fesztivál kulturális és családi programjaival kiegészülve rendezik meg az idei évtől a Somlói Éjszakai Pincetúrát, amely 30 helyszínen 47 pincészet boraival várja a vendégeket június közepén.

Csibemájast hívtak vissza

Idegen anyag kerülhetett az 500 grammos kiszerelésű Dárdás Csibemájasba, ezért ezt a terméket Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) visszahívja - jelentette be a hivatal szombaton a honlapján.

Hiánycikk lehet a tojás a briteknél

A brit tojástermelők azzal riogatják az ország fogyasztóit, hogyha a kiskereskedelmi láncok nem hajlandóak kompenzálni a termelési költségek emelkedését, akkor veszélybe kerülhet a tojásellátás. Már korábban is kérték a kiskereskedőket, hogy a tojástermeléshez szükséges takarmányok és energia drágulása miatt legalább 40 pennyvel emeljék az egy tucatos kiszerelésű tojás árát.

Káposztafélék háztájiból

Úgy viszik a háztájiból származó káposztát és karfiolt, mint a cukrot – mondta elöljáróban Kovács Tamás, aki Zalaszentgróton termeli ezt a két zöldséget. Tervei szerint hamarosan tovább bővül a paletta: megpróbálkozik a karalábéval is.

Nassolnivalók, amik táplálják és feltöltik a bőrt

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos a tápláló étrend, de mégis könnyebb egyszerűen csak a gyorséttermi ételeket választani, hogy időt spóroljunk rohanó életünkben. Pedig létfontosságú az egészséges ételek fogyasztása, mert segítenek az izomépítésben, az elme élesítésében vagy éppen a szív megerősítésében.

Kevesebb hulladék, több tápanyag, avagy zöldségtermesztés közvetlenül az étteremben

Egy német étteremlánc eltökélt szándéka, hogy minden egységében helyben termelt zöldségekkel és csíranövényekkel szolgálják ki a vendégeket. Számos fenntarthatósági érv szól az ötlet mellett, a vendégek pedig garantáltan friss és egészséges ételeket fogyaszthatnak.