Back to top

Új vezetők a Borsodinál

A Borsodi Sörgyár idén januártól átalakította ellátási láncért felelős csapatát. Plamen Angelov Denchev, aki korábban a Molson Coors bolgár Haskovo sörgyárát irányította, tavaly év vége óta tölti be az ellátási lánc igazgatói szerepet a vállalatnál, míg Ofella Ildikó január elsejétől csatlakozott gyárvezetőként.

A Borsodi Sörgyár az elmúlt évek során jelentős fejlesztéseket hajtott végre bőcsi gyárában, melynek köszönhetően a Molson Coors regionális központjává válhatott. Az újabb sikerek elérése már a bolgár Plamen Denchev feladata lesz, aki tavaly év vége óta tölti be a Borsodi Sörgyár ellátási lánc vezetői pozícióját.

A szakember több évtizedes tapasztalattal rendelkezik különböző termelési folyamatok irányításában, ebből mintegy 15 éve az FMCG szektorban tevékenykedve.

Fotó: Borsodi Sörgyár Kft.
Denchev 2011 óta dolgozik a Molson Coorsnál, ahol korábban a Haskovo sörgyárat, valamint a teljes bolgár ellátási láncot irányította egészen 2021-ig. Új pozíciójában Szilva Jánost váltja.

Plamen Denchev célja, hogy tovább erősítse a Borsodi Sörgyár ellátási lánc területét, melynek eredménye a gyártósortól a polcokig, vagy éppen a sörcsapig megmutatkozik: „Minden új kihívás elé izgalommal tekintek, de a végén számomra az elért eredmények a legfontosabbak, ezt pedig megédesíti, ha egy remek csapattal közösen érhetem el.”

Az új igazgató elkötelezett az iránt, hogy a Borsodi Sörgyárnál egy erős vezetői csapatot hozzon létre az ellátási lánc területén, amely képes a cég kulturális értékeinek megőrzése mellett is kiemelkedő eredményeket elérni. A szakember biztos benne, hogy sikerrel tudnak építeni a korábbi években kialakított erős alapokra és elért eredményekre.

A jövőben az ellátási lánc működésének és fejlesztésének közös újragondolásán fog dolgozni.

„Számomra a megfelelő csapatdinamika a legfontosabb a közös célok elérése érdekében. Nem tudom megígérni, hogy megtanulok magyarul, de mindent megteszek ezért. Szerencsére mindig is könnyen tudtam alkalmazkodni, jelenlegi nyelvtudásom is lefedi a legfontosabbat: egészségetekre!” – tette hozzá az utolsó szót már magyarul a bolgár szakember.

Denchev arról is beszámolt, hogy bár sok hasonlóság van a két ország sörpiaca között, de a kiszerelésekben jelentős a különbség. Magyarországon elsősorban az újrahasznosítható dobozos kiszerelés a jellemző, így nem véletlen, hogy az elmúlt években a Borsodi Sörgyár modernizálta csomagoló gépsorát és bővítette gyártási kapacitását.

Fotó: Borsodi Sörgyár Kft.
Idén januárban a Borsodi Sörgyár ellátási lánc csapatához gyárvezetőként csatlakozott Ofella Ildikó. A szakember korábban olyan vállalatoknál töltött be hasonló szerepet, mint a Coca-Cola, a Sole, az Alföldtej, vagy a Lactalis.

Új szerepköre kapcsán kiemelte a fejlesztések és a folyamatosan alakuló fogyasztói igényeknek való megfelelés fontosságát:

„A fejlesztés, a változás, a preferenciák követése a sörpiac egyik fontos sajátossága és kihívása. Jómagam is mindig keresem az új, érdekes sör ízeket. Az elmúlt években azt láthatjuk, hogy egyre színesebb lett a sörös polcok kínálata. Ez jól tükrözi a gyártók válaszát a fogyasztók változó igényeire, illetve azt, hogy miként befolyásolja az innováció a fogyasztói szokásokat.”

Forrás: 
Borsodi Sörgyár Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kiugró a kereslet az egészséges élelmiszerek iránt

Tendenciaszerűen alakulnak át a magyar fogyasztók virtuális bevásárlókosarai: az egészségtudatos életmódot követők, a tökéletes nyári alakra vágyó fogyasztók és az ételintoleranciával küzdők egyaránt fűtik a keresletet az adalékanyagoktól és kezelőszerektől mentes, gluténmentes és csökkentett szénhidráttartalmú termékek iránt.

Újabb belgiumi csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte - írta a The BrusselsTimes hírportál csütörtökön.

A diófogyasztás elősegítheti a bélrendszer és a szív egészségét

A dió nem csak egy finom nassolnivaló, hanem a kutatók szerint a bélrendszerünknek kedvező baktériumoknak is jót tesz, hozzátéve, hogy ezek a "jó" baktériumok a szív egészséges működését is segítik.

A MATE tananyaga lépést tart a digitális kihívásokkal

Egy nemzetközi projektnek köszönhetőn új, a digitális agrárium és élelmiszeripar kihívásaira reagáló mesterképzés indulhat el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen. A tavaly indított program keretében már megtörtént az oktatók képzése. A tananyagok is készültek, többek között a precíziós mezőgazdaság, a robotika, a drónok, valamint az okos megoldások és innovációk témájában.

Mi a legegészségesebb módja a tojásfogyasztásnak?

Az, hogy mit együnk reggelire sokunk egyik dilemmája lehet. Elvégre ez a "nap legfontosabb étkezése", ezért mindig szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy a reggelt egészséges ételekkel kezdjük, hogy a szervezetünknek megfelelő táplálékot tudjunk biztosítani. Ráadásul a kiegyensúlyozott, tápláló étkezés energiát ad, fokozza az agyműködést, és erősíti az immunrendszert.

„Sült galamb” magyar fejlesztésű gasztroélmény

Szuvidált galambhús nagy mennyiségben és állandó minőségben: különleges termékkel találkozhatnak a magyar fogyasztók, és számos külföldi piacon is elérhető lehet a nemzetközi termékdíjjal elismert magyar fejlesztés. A gasztronómiai különlegesség ötletgazdáival, Nagy Maricával és Barabás Jánossal Halmos B. Ágnes beszélgetett, a Kistermelők Lapja főszerkesztője.

A hobbiállat-tartókat is megviseli az árak növekedése

Egy állatjóléti alapítvány szerint egyre több ember szorul támogatásra, hogy tápot vehessen a kutyájának/macskájának, és egyre több házikedvenc kerül menhelyre a növekvő költségek miatt.

Békés megyei kistermelő tevékenységét függesztette fel a Nébih

Egy Békés megyei kistermelő állattartó telepén és élelmiszer-előállító egységében tartott ellenőrzést június közepén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A sertésállomány állategészségügyi státusza ismeretlennek bizonyult, míg az egységben súlyos higiéniai problémákat, jelöletlen, nem nyomonkövethető termékeket találtak az ellenőrök.

Tűzvészek pusztítják Tunézia gabonatermést - a gazdák inkább idő előtt kezdik az aratást

Idő előtt kezdték meg az aratást a gazdák Tunéziában, mivel az extrém hőség országszerte gabonatüzekkel fenyeget. Inkább kevesebb és rosszabb minőségű terményt takarítanak be, mintsem elvesszen mindenük.

Amikor a kekszbúza méhek és lepkék között növekszik

Nemcsak a kekszbúza minőségének és termelési arányának erősítése, hanem a méh- és lepkepopuláció növelése is a célja a Mondelez International fenntartható búzatermesztési programjának.